Λαϊκισμός, προπαγάνδα, απελπισία Ερντογάν και Μπαχτσελί: Πουλάνε φαντασιώσεις νέας αυτοκρατορίας με Θράκη και Κύπρο! [video]

Βέβαια το ύφος των δύο δεν συνάδει με το … “μεγαλείο” του χάρτη. Photo via Twitter@ Cumhuriyet




Η τουρκική οικονομία βουλιάζει, η λίρα κατακρημνήζεται και ο πληθωρισμός καλπάζει δημιουργώντας τρομακτική δυσαρέσκεια στους πολίτες, που αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Οι κυβερνητικοί εταίροι Μπαχτσελί και Ερντογάν επειδή δεν μπορούν να δώσουν κάτι άλλο στον τουρκικό λαό τους… πουλάνε μεταξωτές κορδέλες και αυτοκρατορικούς χάρτες.

Πριν την έναρξη της συνάντησής τους σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στάθηκαν μπροστά από τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες κρατώντας έναν χάρτη του «τουρκικού κόσμου» που περιλαμβάνει Θράκη και Κύπρο!

Σε μια μεγαλειώδη νέα παράκρουση αυτοκρατορικού μεγαλείου ο Ερντογάν με τον ακροδεξιό εταίρο του φωτογραφήθηκαν με τον χάρτη των «τουρκικών περιοχών» στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές στις οποίες ζουν μουσουλμάνοι και η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.ά.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak ενώ βίντεο των δυο ανδρών με τον χάρτη παρουσιάζει στο Twitter η Cumhuriyet.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: