Κεραυνοί Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Διαπλεκόμενη η ηγετική ομάδα» – «Ο Τσίπρας οφείλει απαντήσεις», λέει η ΝΔ

File photo Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Σφοδρότατη επίθεση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με άρθρο του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη δίωξη στον Νίκο Κοτζιά, για υπόθεση διαφθοράς επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Με σκληρά λόγια ο κ. Κοντονής καταφέρεται εναντίον των πρώην συνοδοιπόρων του στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «όνειδος» για την ηγετική ομάδα του κόμματος την προσπάθεια να εμπλακεί ο κ. Κοτζιάς σε μια δικαστική περιπέτεια, και αποδίδοντάς της τον βαρύ χαρακτηρισμό της «διαπλεκόμενης».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης του ιδίου και του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας για τον πρώην ΥΠΕΞ ότι «μεθοδεύτηκε η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη». Κατηγορεί δε την ηγετική ομάδα του κόμματος ότι δυσφημεί όσους ήταν ενοχλητικοί για τη λειτουργία της.

Σε αναφορά του στις πολιτικές καταγωγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι η πρακτική της ηγετικής ομάδας ομοιάζει με έναν ιδιότυπο νεοσταλινισμό, που είναι πρωτόγνωρος για την ανανεωτική αριστερά και της αποδίδει τον χαρακτηρισμό «δράκα τακτικιστών».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες

Σχετικά με τις καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί σε όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες μιλώντας για “αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που αποτελούν όνειδος. Στέκεται, μάλιστα, ιδιαίτερα στη δικαστική μεθόδευση σε βάρος άλλου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για προσπάθεια “εξόντωσής του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη”.

Ίσως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας».

Πληροφορίες από dikastiko.gr

Απάντηση Οικονόμου στον Τσίπρα: Απελπιστικά μόνος στην εργαλειοποίηση της πανδημίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: