Ήττα σοκ και μπαράζ για την Πορτογαλία στο δρόμο προς το Κατάρ: Σάντος, εγώ φταίω [videos]

Ο απογοητευμένος Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα της Πορτογαλίας από τη Σερβία μέσα στο Ντα Λουζ Image via Glomex




Στον δρόμο προς το Κατάρ και το παγκόσμιο του 2022 η Πορτογαλία υπέστη ήττα σοκ εντός έδρας από τη Σερβία και τώρα η πρόκρισή της περνάει από τα μπαράζ.

Οι Πορτογάλοι τερμάτισαν δεύτεροι και το σοκ ήταν πολύ μεγάλο καθώς έπαιζαν στην έδρα τους, στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας, προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ρενάτο Σάντσες και είχαν όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον μεγάλο Ντούσαν Τάντιτς, που πήρε τους «πλάβι» από το χέρι και τους οδήγησε στο Κατάρ.

Ο Σέρβος άσος ισοφάρισε στο 33ο λεπτό παγώνοντας το πορτογαλικό κοινό και στο πιο καίριο σημείο, στο 90΄, έδωσε την ασίστ στον Μίτροβιτς που έγραψε το τελικό 1-2 εν μέσω πλήρους σιγής, αφήνοντας δεύτερους τους γηπεδούχους, που ισοβαθμούσαν με τους Βαλκάνιους και προκρίνονταν εκείνοι με καλύτερο συντελεστή τερμάτων!

Σάντος: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Την ευθύνη για την αποτυχία της Πορτογαλίας να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου του Κατάρ, ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος μετά την εντός έδρας ήττα από την Σερβία.

Ο έμπειρος τεχνικός δέχθηκε κριτική ότι έπαιξε πολύ αμυντικά κάτι το οποίο και αρνήθηκε: «Δεν είναι αλήθεια. Οι παίκτες απάντησαν σε αυτό. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Πάντα σκεφτόμαστε καταστάσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Η ευθύνη είναι δική μου».

Ο Φερνάντο Σάντος αναφορικά με το παιχνίδι σχολίασε: «Αρχίσαμε καλά με γκολ. Στην συνέχεια, δεν μπορέσαμε να πάρουμε την μπάλα. Ο αντίπαλος έπαιζε με ρόμβο στο κέντρο. Το είπα στους παίκτες και προσπάθησα να το εξηγήσω. Οι ακραίοι μας δεν έπρεπε να συγκλίνουν τόσο πολύ. Έπρεπε να πάνε πιο μπροστά. Οι παίκτες προσπάθησαν, όμως είχαμε αρκετές δυσκολίες. Όταν είχαμε την μπάλα, δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο γήπεδο του αντιπάλου».

Στην συνέχεια, ο Σάντος επεσήμανε ότι η Πορτογαλία δεν έπαιξε για την ισοπαλία: «Δεν παίξαμε για την ισοπαλία. Είπα στους παίκτες ότι η Σερβία επιτίθεται καλά, οπότε έπρεπε να αμυνθούμε καλά. Σε καταστάσεις τρεις εναντίον τριών, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αλλά οι παίκτες δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα δεν πέρασε. Στο ημίχρονο εξήγησα στον πίνακα ότι χρειαζόταν να αλλάξουμε πράγματα. Θεώρησα ότι θα είχαμε το πλεονέκτημα με τρεις επιθετικούς. Το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο. Δεν είχαμε τόσες πολλές δυσκολίες και υπήρχαν στιγμές που δημιουργήσαμε ευκαιρίες».

Τέλος, όσον αφορά στην αλλαγή του Μπερνάρντο Σίλβα στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως του καλύτερου παίκτη της Πορτογαλίας μέχρι εκείνο το σημείο, εξήγησε: «Ο Μπερνάρντο Σίλβα έπαιξε καλά, αλλά στην συνέχεια είχε ξανά θέματα και έπρεπε να αντικατασταθεί. Στις πτέρυγες, οι ακραίοι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες ως συνήθως. Ο Νούνο Μέντες και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος επιτίθεται καλά, μπορούσε να καταφέρει πολλά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία / Νιόν, Ελβετία

Ενές Σαλί, το παιδί θαύμα του ρουμανικού ποδοσφαίρου: Ντεπούτο στα 15 με την εθνική ομάδα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: