Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση, η προεδρολογία, τα αποτελέσματα του Νεοβαρόμετρου που δημοσίευσε χθες ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και τα υπό εξέταση μέτρα υπό το φως της αύξησης των κρουσμάτων, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Σχέδιο 7ης κατεύθυνσης για τη Β’ και Γ’ Λυκείου» και γράφει ότι έρχεται μεταρρύθμιση για ένταξη μαθημάτων στην αγορά εργασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «φτάσαμε λίγο πριν τα 500» και αναφέρεται σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Αλλού γράφει πως δεν έδεσε η υπόθεση περί δολοφονίας Ντίνου Έλληνα.

«Στην κόψη του ξυραφιού η μεταρρύθμιση της ΤΑ» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου του «Πολίτη» που γράφει πως καλύφθηκε πολύς δρόμος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όμως τα πιο καυτά θέματα παραμένουν ανοιχτά και απειλούν. Σε άλλο θέμα γράφει πως στο Κραν Μοντανά η Τουρκία παρουσίασε εμπιστευτικό έγγραφο με ανοίγματα στο θέμα των εγγυήσεων, ωστόσο η τακτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδήγησε τελικά στο να χαθεί η ευκαιρία. Αλλού γράφει ότι σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το διάταγμα για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζας.

Με τίτλο «Περιμένουν τον Χριστοδουλίδη» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών ξεκαθάρισμα και αποφάσεις για την πιθανή υποψηφιότητά του στις Προεδρικές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γεύματα αγάπης σε 2.100 άτομα παρέχονται κάθε μέρα από τη Μητρόπολη Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι στα 30 χλμ θα πέσει το όριο ταχύτητας εντός πόλεων.

«Οι Κύπριοι νέοι ανησυχούν για εύρεση εργασίας και επαγγελματική προοπτική» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» γράφοντας ότι 82% προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων ή της εργασίας τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συμφωνία για εισαγωγή του 5G σε όλο το νησί, που ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ πιέζει για μέτρα στήριξης και σε τομείς όπως τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν νέα μέτρα» και γράφει ότι κάποιοι εμπειρογνώμονες πιέζουν για να καταστεί η τρίτη δόση προϋπόθεση για να είναι έγκυρο το safe pass. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από τις χθεσινές βροχοπτώσεις που έπιασαν εξαπίνης τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα 475 ανήλθαν τα νέα περιστατικά κορωνοϊού χθες.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: