Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλα τα άτομα άνω των 18 ετών και τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρώπη για αναχαίτιση της πανδημίας προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται το απόρρητο έγγραφο των Βρυξελλών για τις τουρκικές κινήσεις στα κατεχόμενα, οι διαδηλώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, και η κατάσταση στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ ετοιμάζονται τα εγκαίνιά της.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Ξανάρχισαν τα lockdown στην Ευρώπη, εμείς ακόμα αντέχουμε» πως σε καραντίνα τίθενται οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία, λαμβάνονται σκληρά μέτρα και σε Γερμανία και Ολλανδία ενώ η Κύπρος δεν παίνει, προς το παρόν άλλο μέτρο, αλλά θα ρίξει βάρος στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Σε άλλο θέμα γράφει πως οδηγούμαστε προς σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα από το 19% στο 9%. Αλλού αναφέρει πως η Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα αναλάβει τα ηνία του ΓΓ της ΠΕΟ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Καθάρισαν τον Ταλ Ντίλιαν για το κατασκοπευτικό βαν» γράφει για αναστολή της ποινικής δίωξης για όλους στην υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν, και πως θα δικάσουν μόνο την εταιρεία Wispear. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για χορήγηση τρίτης δόσης σε όλα τα άτομα άνω των 18 ετών και πως χθες καταγράφηκαν 354 νέα κρούσματα κορωναϊού.

Επίσης αναφέρει πως όλα είναι ανοικτά για το «κούρεμα» του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και ότι τα κόμματα καλούν το ΥΠΟΙ να συμπεριλάβει τις εισηγήσεις του προς την ΕΕ και την οριζόνται μείωση 10% ΦΠΑ για τους λογαριασμούς.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ραπόρτο με αεροφωτογραφίες» γράφει για απόρρητο έγγραφο των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών για όλες τις τουρκικές κινήσεις στα κατεχόμενα με το οποίο ενημερώθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για σημάδια φθοράς στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ ετοιμάζονται τα εγκαίνιά της λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών. Επίσης γράφει για περίπτωση χειρούργου με έσοδα άνω των 500 χιλιάδων ευρώ από το ΓεΣΥ και ότι λιγότεροι από 20 ειδικοί γιατροί στο ΓεΣΥ λαμβάνουν δυσανάλογα ψηλά ποσά κάθε μήνα με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή κατανομή του προϋπολογισμού.

Η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Κλοτσά’ η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 9% στον ηλεκτρισμό» πως νέες αυξήσεις – φωτιά θα δουν οι καταναλωτές στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος αν δεν ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ. Αλλού κάνει λόγο για μάταιες απόπειρες αυτοδικαίωσης με επιλεκτική ερμηνεία εγγράφων για το Κυπριακό. Επίσης αναφέρεται στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ και γράφει ότι ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε πως το Κυπριακό είναι στο χειρότερο σημείο που έχει βρεθεί ποτέ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ενισχυτική δόση κατά του ιού για όλους τους ενήλικες» πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη Δευτέρα τη χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους τους ενήλικες, και πως δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετα απαγορευτικά μέτρα, τουλάχιστον επί του παρόντος. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές διαδηλώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και στη σχετική δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη. Επίσης γράφει πως η Κύπρος είναι δυσαρεστημένη από την αναποφασιστικότητα της ΕΕ για το θέμα των Βαρωσίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Λεονταρισμοί Οκτάι από τα Κατεχόμενα: Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην αν. Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: