Γιγάντια επιχείρηση του βρετανικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του βυθισμένου stealth F-35B Lightning: Θέλουν να προλάβουν τους Ρώσους

File photo: Μαχητικό αεροσκάφος F-35. EPA, LPhot Kyle Heller BRITISH MINISTRY OF DEFENCE




Ένα αεροσκάφος F-35B Lightning του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών, συνετρίβη σε διεθνή ύδατα στη θάλασσα της Μεσογείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα υποβρύχια του Βασιλικού Ναυτικού έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με τις ρωσικές δυνάμεις, προκειμένου να ανακτήσουν τα αεροσκάφος που περιέχει άκρως μυστική τεχνολογία.

Ο πιλότος του F-35 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει λίγο μετά την απογείωσή του από τη ναυαρχίδα του αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, HMS Queen Elizabeth, κατά τη διάρκεια «άσκησης ρουτίνας».

Οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το βρετανικό μαχητικό 5ης γενιάς πριν φτάσουν σε αυτό Ρώσοι. Η τεχνολογία του αεροσκάφους, που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άκρως απόρρητα ραντάρ και αισθητήρες και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη καθώς επιτρέπει στο F-35 να πετάει «αόρατο» σε εχθρικό έδαφος με υπερηχητικές ταχύτητες.

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και η τοποθεσία του στον πυθμένα της θάλασσας θα προστατεύεται από αγγλοαμερικανική ομάδα ασφαλείας καταδύσεων μέχρι να ανακτηθεί από τον βυθό της Μεσογείου. Η επιχείρηση, που καλύπτεται από μυστικότητα, θεωρείται ότι περιλαμβάνει δύτες και μικροσκοπικά υποβρύχια.

Ως το πιο προηγμένο και ακριβό τζετ του Ηνωμένου Βασιλείου, το μονοθέσιο μπορεί να προσγειωθεί κατακόρυφα και αρκεί ένας μικρός διάδρομος για να απογειωθεί.

Με πληροφορίες από dailymail μέσω και newsbeast.gr

Μαχητικό F-35 της Βρετανικής Αεροπορίας κατέπεσε στη Μεσόγειο: Σώος ο πιλότος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: