Γιάννης Οικονόμου για την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

FILE PHOTO: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στην παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Θα ήθελα να κλείσω τις σημερινές μου ανακοινώσεις εμφατικά, αναφερόμενος σε ένα θέμα πρώτιστης σημασίας για την κοινωνία μας, το οποίο έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από την Κυβέρνησή μας.

Σήμερα 25η Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η Κυβέρνηση προωθεί σταθερά σειρά μέτρων και δράσεων για την ουσιαστική καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό λειτουργούν ήδη 43 συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης.

-Λειτουργούν, επίσης, 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

-Λειτουργεί παράλληλα και η Γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και είναι πανελλαδικής εμβέλειας, και είναι ενεργή 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο.

Σημειώνεται ακόμη ότι πρόσφατα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια».

Αδιαπραγμάτευτη αρχή μας, αλλά και βασικό στοιχείο του αξιακούς μας κώδικα είναι να επιδιώκουμε μια κοινωνία ανοιχτή. Χωρίς προκαταλήψεις, αδικίες και διακρίσεις. Μια κοινωνία χωρίς ίχνος ανοχής στην έμφυλη βία”.

Μητσοτάκης στην Washington Post: H οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά – Ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: