Ενταση στο Πολυτεχνείο: Φοιτητές εμπόδισαν βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι [video]

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου εμποσίζεται από φοιτητές να καταθεσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο ως αντιπρόεδρος της Βουλής. Photo screenshot via ert




Ένταση προκλήθηκε το πρωί έξω από το Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες τους βουλευτές της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη και Χαράλαμπο Αθανασίου, οι οποίοι το πρωί πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι.

Ομάδα φοιτητών, όπως μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ο ΑΝΤ1 και η ΕΡΤ, τους αποδοκίμασαν και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του Πολυτεχνείου ενώ άρπαξαν από τα χέρια το στεφάνι που κρατούσε ο κ. Αθανασίου και το πέταξαν.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως «η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και ειδικότερα των σπουδαστών μας. Ο αγώνας κατά της Δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Δεν είχε πολιτικό χρώμα. Η ιδεολογία του ήταν μία, αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για την Ελλάδα».

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχηματισμός, καμία πολιτική παράταξη δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων» είπε ο κ. Αθανασίου.

«Συνεπώς όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα προσβάλλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα εδώ […], ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες τους και τα θήλαζαν. Η μέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε και να τους κατανοήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, είπε: «Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης: «Αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, τον έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως, πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τα συσσίτια είναι ακόμη εδώ, απλώς κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε: Οδοιπορικό της DW στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: