Ένας θάνατος από κορωναϊό και 249 κρούσματα στην Κύπρο: 70 νοσηλευόμενοι

File photo: To Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και την αντικατάσταση της εργαστηριακής εξέτασης PCR με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) κατά την 7η ημέρα. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Ένας άνθρωπος απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 575, ενώ 249 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν  ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 124.973.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 0,48%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 70 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 26 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 60% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπρόσθετα, 5 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52.138 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε άντρα, ηλικίας 64 ετών, που κατέληξε την 1η Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 575, εκ των οποίων 367 άντρες (64%), και 208 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,1 έτη.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Τρίτη δόση εμβολίου για Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Σφάλουν όσοι μπλέκουν τη θρησκεία με την Ιατρική επιστήμη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: