Διέρρευσε και έγινε viral: Δραματικό βίντεο από την συντριβή βρετανικού F-35B στη Μεσόγειο [video]

Καρέ – καρέ φαίνεται στο βίντεο η απογείωση και η πτώση του F-35B. Screenshot via Twitter




Δεκατρείς μέρες μετά την συντριβή βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους στη Μεσόγειο, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τις δραματικές στιγμές της απογείωσής του από αεροπλανοφόρο καθώς και την συντριβή του, γεννώντας σοβαρά ερωτηματικά για “απλοϊκή” ερμηνεία που έδωσε στο γεγονός το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το βίντεο σε λίγες ώρες έγινε viral και δείχνει τη συντριβή του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35B του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο το πρωί της 17ης Νοεμβρίου.

Η απογείωση έγινε από το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth που πραγματοποιούσε ασκήσεις στη Μεσόγειο, στις οποίες συμμετείχαν τα αεροσκάφη τύπου F-35B.

Παρόλο που το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας απέδωσε στο περιστατικό – καθώς ο πιλότος εκτινάχθηκε και δεν υπήρξε ανθρώπινο θύμα – σε αστοχία καθώς δεν αφαιρέθηκε κατάτην απογείωση ένα “φθηνό πλαστικό κάλυμμα”,  τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στη δημοσιότητα κάποιες μαρτυρίες και στοιχεία που το αμφισβητούν.

Το βίντεο που προφανώς έχει τραβηχτεί από κάποιον πάνω στο αεροπλανοφόρο διέρρευσε στο διαδίκτυο και το παρουσίασαν τόσο η DailyMail όσο και το SkyNews, δείχνει τη στιγμή που το αεροσκάφος επιχειρεί να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο δεν τα καταφέρνει και συντρίβεται στη θάλασσα. Διακρίνεται δε και ο πιλότος – ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πρόλαβε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος πριν τη συντριβή – να προσγειώνεται με το αλεξίπτωτο στο νερό.

Δείτε το βίντεο:

Μαχητικό F-35 της Βρετανικής Αεροπορίας κατέπεσε στη Μεσόγειο: Σώος ο πιλότος

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: