Από τα πρακτικά του ΟΗΕ φαίνεται ότι ο Γκουτέρες ήθελε να πάει ο Τσίπρας στο Κραν Μοντανά για να αποδυναμωθεί ο ενοχλητικός Κοτζιάς

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα εμπιστευτικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που αφορούν τις συνομιλίες του Κραν Μοντανά, και τα οποία ξεκίνησε να δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος σε συνεργασία με την Hellas Journal, αναδεικνύουν μία σοβαρή, αλλά διαφορετική πτυχή, από αυτή που «σέρβιραν» οι Τούρκοι και δυστυχώς πίστεψαν και αρκετοί «δικοί» μας.

Η κατοχική δύναμη δεν είχε ποτέ πρόθεση να επιτρέψει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την κατεχόμενη Κύπρο και έπαιξε ένα φρικτό παιγνίδι στο ελβετικό θέρετρο για να έχει οφέλη, που τα έλαβε με τις οδυνηρές υποχωρήσεις της Λευκωσίας.

Μπορεί να τέθηκε από τον κ. Αναστασιάδη ο όρος για ταυτόχρονες υποχωρήσεις και από τους Τούρκους, όμως οι ελληνοκυπριακές υποχωρήσεις έχουν καταγραφεί, και οι τουρκικές δεν τέθηκαν ποτέ σε χαρτί, που διανεμήθηκε. Ή αν τέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες δεν έδειξε το έγγραφο στον κ. Αναστασιάδη και στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.

Από τα έγγραφα, ειδικά από αυτό που δημοσιεύεται σήμερα, αποκαλύπτεται και η πολιτική απάτη με την έλευση των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βρετανίας στο Κραν Μοντανά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν ο Γιλντιρίμ που έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανταποκριθεί σε μία ανύπαρκτη πρόσκληση, αν και είχε προηγηθεί ένα “σκληρό” τηλεφώνημα του τότε υπουργού Εξωτερικών στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας.

  • Στο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι ο Κοτζιάς ήταν αυτός που έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνη τη μέρα, παίχθηκε ένα βρώμικο παιγνίδι εναντίον του Νίκου Κοτζιά, διότι στόχος με την έλευση του κ. Τσίπρα ήταν να βγει από τη μέση ο ενοχλητικός τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Ο κ. Κοτζιάς είχε χαλάσει πολλές φορές τη «σούπα» και έγκαιρα εντόπιζε τις αθλιότητες κυρίως των Βρετανών εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.

Άλλωστε τον Ιανουάριο του 2017, στη Γενεύη, έσωσε κυριολεκτικά την Κύπρο. Λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος, αλλά άντεξε. Και μαζί του και το νησί…

Σημειώνουμε, βέβαια, ότι η έλευση του κ. Τσίπρα δεν σήμαινε αναγκαστικά ότι θα υπέγραφε λύση που θα παρέδιδε την Κύπρο στην Τουρκία. Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός είχε παρασυρθεί από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον Άντρο Κυπριανού, που ψευδέστατα ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεχόταν την αποχώρηση του κατοχικού στρατού. Ήταν ένα τεράστιο ψέμα, όπως δείχνουν τα πρακτικά του ΟΗΕ.

Θα ήταν καλό, οι πολιτικές και δημοσιογραφικές «δυνάμεις» που πίστεψαν τους Τούρκους και διακίνησαν την προπαγάνδα τους, να μελετήσουν τα έγγραφα και να απολογηθούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια να συνεχίσουν να γίνονται πλασιέ της Τουρκίας, θα απαντηθεί με νέες αποκαλύψεις. Ας είναι, λοιπόν, προσεκτικοί…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: “Χρειάζεται ο στρατός στην Κύπρο…”: Τι επικαλέστησε ο Τσαβούσογλου στον Γκουτέρες για να διατηρήσει τον Αττίλα στο νησί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: