Άγιο Όρος: Πιστοί βάζουν αντισηπτικό στη μύτη για να βγει αρνητικό το rapid test [video]

File Photo Η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος Screenshoot via video Mega Tv




Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, για τις προσπάθειες εισόδου, ιδιαίτερα από τη Ρουμανία, με πλαστά πιστοποιητικά.

Ασύλληπτες καταγγελίες έρχονται από το Άγιο Όρος, όπου προσκυνητές βάζουν αντισηπτικό στα ρουθούνια τους πριν το rapid test, ώστε να βγει αρνητικό.

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Αθωνική Πολιτεία, όπου από τους 1800 μοναχούς έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450. Στο μεταξύ αντιεμβολιαστής κληρικός παρά το ότι νοσούσε, τέλεσε τη λειτουργία και την θεία κοινωνία με αποτέλεσμα να μολυνθούν 27 πιστοί και να καταλήξει τελικά 79χρονος πρωην κοινοτάρχης της περιοχής που του μετέδωσε τον ιό η σύζυγος του μια εκ των πιστών στη λειτουργια.

O διοικητής του Άγιου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, τόνισε πως όλοι υποβάλλονται σε τεστ στις εισόδους της Μοναστικής Πολιτείας και πολλοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Ανέφερε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή είναι 30 τα ενεργά κρούσματα στο Άγιο Όρος και παρότι έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 450 από τους 1800 μονάχους, έχουν πιστοποιητικό νόσησης περίπου οι μισοί.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωναϊού στο Άγιο Όρος αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έγιναν αιτία να αποφασίσει να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο διάστημα από τις 25 ως τις 29 Νοεμβρίου και θα επισκεφθεί μόνο την Αθήνα στις 20 του ίδιου μήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του στον Οικουμενικό θρόνο.

Με αυτή την απόφαση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωναϊού, ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας.

Την ίδια ώρα άλλος ένας ιεράρχης ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως. Χρυσόστομος, δίνει τελεσίγραφο σε κληρικούς των ενοριών της δικαιοδοσίας του να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ξεκαθαρίζει πως αν δεν το πράξουν θα προχωρήσει σε παύση καθηκόντων τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που απηύθυνε ανάλογη προειδοποίηση ήταν, η μόλυνση 27 πιστών από αντιεμβολιαστή κληρικό που νοσούσε και είχε τελέσει τη λειτουργία και τη θεία κοινωνία σε εκκλησία στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει από το φονικό ιό 79χρονος πρώην κοινοτάρχης της περιοχής που του μετέδωσε τον ιό η σύζυγος, του μια εκ των πιστών στη λειτουργία.

Παρόλα αυτά 25 από τους 80 ιερείς στη Μυτιλήνη παραμένουν αμετάπειστοι .Μόνο 3 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν και 5 από τους 32 ανεμβολίαστους μολύνθηκαν πρόσφατα από τον ιό.

Μετά το «ιερό τελεσίγραφο»
Ανεμβολίαστοι 25 από τους 80 ιερείς της Μυτιλήνης, «ναι» στο εμβόλιο από 3 ιερείς, ενώ νοσούν 5 ιερείς.

Η πολιτεία κάνει συνεχείς εκκλήσεις για εμβολιασμό προκειμένου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι κι έχει δίπλα της την αληθινή πίστη στη ζωή που είναι και η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Mε πληροφορίες από Mega Tv

Μετά τους αντιεμβολιαστές κίνημα αρνητών της απογραφής: Απίστευτες αναρτήσεις στα social media

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: