Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 25 νεκροί από την επίθεση σε νοσοκομείο – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη [video-photos]

Photo Μέλη των Ταλιμπάν επιθεωρούν το σημείο των εκρήξεων, που είχαν στόχο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καμπούλ, Αφγανιστάν, 02 Νοεμβρίου 2021. EPA/STRINGER μέσω ΚΥΠΕ




Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ, μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων συνεχώς ανεβαίνει, καθώς τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλων στο νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, μετά από δύο σφοδρές εκρήξεις στο σημείο αυτό, στο κέντρο της Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Καπνός βγαίνει από το σημείο της επίθεσης. EPA/STRINGER — BEST QUALITY AVAILABLE — μέσω ΚΥΠΕ

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι και άλλους ενόπλους, τελείωσε όταν αυτοί οι τελευταίοι σκοτώθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν, είπε νωρίτερα το απόγευμα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν ανάμεσα στους Ταλιμπάν, που βρίσκονται στην εξουσία, και την αντίπαλη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτό το νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Γιακούμπ, γιος του ιδρυτή των Ταλιμπάν, του μουλά Όμαρ, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη για να ζητήσει κυρίως από τους Αφγανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στα νοσοκομεία.

Μικρά παιδιά τραυματίστηκαν από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. EPA/STRINGER μέσω ΚΥΠΕ

Το εν λόγω στρατιωτικό νοσοκομείο είχε γίνει στόχος επίθεσης το Μάρτιο 2017, οι δράστες της οποίας είχαν μεταμφιεστεί σε ιατρικό προσωπικό. Η ένοπλη επίθεση διήρκησε έξι ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου και την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, όμως σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας ο αριθμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 34 τραυματίες από εκρήξεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: