“Το μείζον θέμα είναι να επανενώσουμε τον τόπο μας” είπε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η Αννίτα Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου σε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, Αθήνα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε το απόγευμα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της προέδρου στην Αθήνα από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η Αννίτα Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και έκανε αναφορά σε διάφορα θέματα επικαιρότητας, όπως η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Μίλησε, επιπλέον, για το σχέδιο ανάκαμψης, αλλά και την οικονομική στήριξη του κόσμου, ενώ επισήμανε ότι «χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε την πρόεδρο, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση αυτή. Μίλησε, επίσης, για τα φοιτητικά του χρόνια, όταν τότε σε κάθε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο γινόταν λόγος για το Κυπριακό. Τέλος, ευχήθηκε στην πρόεδρο για τα καθήκοντά της και την κάλεσε «στις δυσκολίες που υπάρχουν πάντοτε να οιακοστροφείτε τα πράγματα και να βοηθάτε, ώστε Κύπρος και Ελλάδα να είναι κοντά». Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος υπογράμμισε ότι «το μείζον θέμα είναι να επανενώσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι τόσο θετικές οι εξελίξεις, αλλά δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δίκαιης διευθέτησης της επανένωσης της Κύπρου».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ενώ την πρόεδρο συνόδευαν οι Τασούλα Ιερωνυμίδου, γενική διευθύντρια της Βουλής, Μαρίνα Αδαμίδου, διευθύντρια Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής και Ιωάννα Συγκρασίτη, λειτουργός Διεθνών Σχέσεων.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το Κυπριακό στο επίκεντρο συνάντησης Προέδρου Βουλής της Κύπρου με Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: