Τελευταίο αντίο στην Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια στη Μητρόπολη [φωτογραφίες – video]

FILE PHOTO: Tο φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκλλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. AΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Σεκπασμένο με την ελληνική, αλλά και με τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το φέρετρο τοποθετήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 πμ.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη στη Μητρόπολη. Υπήρξαν άνθρωποι από την Πιερία, την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας που κατέβηκαν στην Αθήνα για την τελετή. Πολλοί με δάκρυα στα μάτια, αδυνατώντας να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, Αθήνα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η κηδεία θα ακολουθήσει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 2:00 το μεσημέρι.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά πάνω στο φέρετρο με τη σορό της κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, Αθήνα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Αθηναίων, θα παραχωρηθεί ο ίδιος χώρος όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων. Η ταφή θα γίνει στον τάφο του πατέρας της, Γιώργου Γεννηματά, ο οποίος πριν από 27 χρόνια έχασε και εκείνος τη ζωή του από καρκίνο.

Γενναία ως το τέλος

Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μεγάλη μάχη με την ασθένειά της μόλις στα 57 της χρόνια. Το παιχνίδι της μοίρας έφερε το τέλος του βίου της σχεδόν στην ίδια ηλικία που έχασαν την ίδια μάχη οι γονείς της. Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς πέθανε στα 55 του χρόνια και η μητέρα της, Κάκια Βέργου, είχε φύγει στα 54 της. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει ουκ ολίγες φορές δημόσια για τον καρκίνο και με τη στάση ζωής της έδινε ένα πολύ σπουδαίο και διαρκές μάθημα. Ουδέποτε το έβαλε κάτω, ουδέποτε παραιτήθηκε από την ίδια τη ζωή.

Στις παρακαταθήκες της μένει η φράση πως «αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχεις νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι». Μια φράση με μεγάλη δύναμη ψυχής, την οποία έκανε πράξη: η Φώφη Γεννηματά έως ένα 24ωρο πριν μπει στο νοσοκομείο ήταν μάχιμη και όρθια.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ προσέρχεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετίσει τη Φώφη Γεννηματά, Αθήνα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την πρώτη φορά, ήταν διαφορετικά

Η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2008, αλλά τότε είχε βγει νικήτρια μετά τη θεραπευτική αγωγή. «Το Σάββατο διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα, το επόμενο Σάββατο μιλούσα σε συνέδριο», έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή, σημειώνοντας παράλληλα αναφορικά με την επιλογή της να γνωστοποιήσει την περιπέτεια της υγείας της ότι το έπραξε θέλοντας να μεταδώσει μήνυμα –εκτός των άλλων– «αισιοδοξίας και ελπίδας ότι παλεύεται τελικά», ο καρκίνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε τακτικά την κατάσταση της υγείας της και στον τελευταίο έλεγχο πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, το τελευταίο εικοσαήμερο παρουσίασε αιφνιδιαστική επιδείνωση, η οποία τις τελευταίες πέντε ημέρες κατέστη ραγδαία, με μεταστάσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Ο αποχαιρετισμός στη γενναία Φώφη: Στη Μητρόπολη το λαϊκό προσκύνημα, το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία και μετά η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: