Τα δύο φαβορί για την ηγεσία του ΕΟΔΥ και το σενάριο διπλού προέδρου

Φωτιογραφία από οργάνωση εμβολιασμού. Via ΕΟΔΥ@Facebook




Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες φαίνεται να έχουν προκριθεί  για την προεδρία του ΕΟΔΥ μετά την παραίτηση Αρκουμανέα.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους για τους Θεοκλή Ζαούτη Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

Και οι δύο επιστήμονες έχουν ήδη συζητήσει με την κυβέρνηση για την πιθανότητα να αναλάβουν το τιμόνι του ΕΟΔΥ, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση συνολικής αναδιοιργάνωσης

Σύμφωνα με το Εθνος, (ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου) την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης έπεσε και το σενάριο να διορισθούν δύο επικεφαλής στον ΕΟΔΥ: ένας επιστήμονας που θα χαράσσει την πολιτική για τη δημόσια υγεία και ένα στέλεχος που θα αναλάβει το διοικητικό- οικονομικό κομμάτι του Οργανισμού.

Ωστόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή για τον διαχωρισμό μεταξύ επιστημονικής και οικονομικής διαχείρισης, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, απαιτείται ειδική τροπολογία που να διαχωρίζει τους τομείς στον ΕΟΔΥ. Κάτι που όμως κρίνεται χρονοβόρο γι’ αυτό και δεν θεωρείται πιθανό να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία.

Με πληροφορίες από Εthnos.gr

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Ανάμεσα σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά η Ελλάδα – Έρχεται κύμα κακοκαιρίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: