Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη στην Αθήνα στο πλαίσιο συντονισμού και αλληλοενημέρωσης για το Κυπριακό

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στο ΥΠΕΞ στην Αθήνα. photo@GreeceMFA




Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, για επαφές με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού και αλληλοενημέρωσης Λευκωσίας – Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις ανάμεσα σε άλλα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Επίσης θα συζητηθούν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως των νέων τουρκικών προκλήσεων και απειλών, για το μέλλον των Ευρωτουρκικών σχέσεων, καθώς και για την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Θα γίνει επίσης ανασκόπηση της προόδου και θα εξετασθούν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των μηχανισμών συνεργασίας που έχουν εγκαθιδρυθεί στην ευρύτερη περιοχή με πρωτοβουλία των δύο χωρών.

Μετά το πέρας των επαφών τους, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ περί τις 12:30.

Με πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Απαράδεκτο το ΑΚΕΛ – Εξισώνει τον Αναστασιάδη με τον Ερντογάν και τον Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: