Πολύ σκληρή για να «πεθάνει» η Εθνική: Επιβλήθηκε απόλυτα της Γεωργίας με 0-2* Eπόμενος “σταθμός” η Σουηδία

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Θανάσης Ανδρούτσος μετά από γκολ κατα την διάρκεια του αγώνα με την Γεωργία , το Βατούμι. 09 Οκτωβρίου 2021. EPA, ZURAB KURTSIKIDZE




Η Εθνική αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» στο Μπατούμι και κέρδισε το δικαίωμα να πάει την ερχόμενη Τρίτη (12/10) στη Σουηδία και να δώσει έναν «τελικό» για τη δεύτερη θέση.

Η Εθνική είχε καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος και στιγμές που θα μπορούσε να είχε μπει μπροστά στο σκορ. Το γκολ του Παυλίδη ακυρώθηκε σωστά μετά την παρέμβαση του VAR, ενώ οι διεθνείς βρέθηκαν κοντά στο 1-0 και στη φάση με την κεφαλιά του Τζαβέλλα, όπου είναι… οριακή και δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Γενικότερα, οι παίκτες του Φαντ Σχιπ έδειξαν στο πρώτο μέρος ότι θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά παράλληλα η Γεωργία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Μετά την ανάπαυλα, το ματς απέκτησε αργό τέμπο, με τους γηπεδούχους να είναι οργανωμένοι στην άμυνα. Οι διεθνείς είχαν την μπάλα, αλλά έδειχναν εγκλωβισμένοι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Γεωργιανών, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε λάθος μεταβιβάσεις. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο η Εθνική μεγάλωνε την πίεση της, κάτι που μεταφράστηκε σε τελικές (11-1 υπέρ της), αλλά όχι σε ουσία, καθώς δεν απειλούσε.

Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα για την Ελλάδα, ήρθε το… VAR να της δώσει και πάλι ζωή. Οι υπεύθυνοι του ειδοποίησαν τον ρέφερι, Ντονάτας Ρούμσας, ο οποίος υπέδειξε το πέναλτι σε χέρι του Γκορμπελίτζε. Ο Μπακασέτας το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0, με τον Πέλκα να «σφραγίζει» το «τρίποντο» με τέρμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: