Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση σε Ερντογάν: Με τις απελάσεις πρεσβευτών πάει να κρύψει τα χάλια στο εσωτερικό

FILE PHOTO : Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. EPA, CHP PRESS OFFICE, ZIYA KOSEOGLU




Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας αμφισβήτησε ανοιχτά τον ισχυρισμό του Ταγίπ Ερντογάν ότι ενδεχόμενη απέλαση 10 πρέσβεων δυτικών συμμάχων της Άκγυρας, υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter:

«Λέω ανοιχτά ότι σκοπός αυτών των ενεργειών δεν είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων, αλλά η δημιουργία τεχνητών δικαιολογιών για την καταστροφή της οικονομίας».

Από την πλευρά του και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πρώην πρέσβης της Τουρκίας Ünal Çeviköz, δήλωσε ότι οι απελάσεις των πρεσβευτών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας θα «οδηγήσουν τη μοναξιά της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. σε ανεπανόρθωτο επίπεδο».

«Ελπίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών να κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για υπάρξει επιστροφή από αυτό το λάθος. Διαφορετικά, θα πρέπει να ζητήσει να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του», είπε ο Çeviköz.

Ο Ερντογάν έχει «χάσει τελείως τα λογικά του», δήλωσε η Γιασμίν Μπιλγέλ,  πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων και ασφάλειας του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) του πρώην υπουργού Αλί Μπαμπατσάν.

«Ο Ερντογάν έκανε το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να γίνει στη διπλωματική αρένα. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι ένας ηγέτης που είναι στρυμωγμένος στη γωνία στην εσωτερική πολιτική, να  απομακρύνει την Τουρκία από τον κόσμο. Η διπλωματία βασίζεται στον διάλογο. Ποιος θα το υπενθυμίσει στον Ερντογάν;» είπε Diken επικαλέστηκε τον Μπίγκελ.

Ο Αϊντίν Σεζγκίν, βουλευτής του κεντροδεξιού,  Καλού Κόμματος  (İYİP) και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να στραφεί ενάντια στις εντολές του Ερντογάν.

  • «Επειδή στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών λειτουργεί σαν γραμματέας του Ερντογάν», είπε ο Σεζγκίν. «Αυτή η τρομακτική δήλωση θα ενισχύσει την εικόνα της Τουρκίας ως μια φθαρμένη χώρα παρόμοια με τις αφρικανικές δικτατορίες».

 

Με πληροφορίες από Ahval

Οι Γερμανοί έχουν… αρπάξει με το θράσος του Ερντογάν για τον Καβαλά: Πιο πολύ απ’ όλους οι «Πράσινοι»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: