Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση

FILE PHOTO: Σχολικά βιβλία σε αίθουσα σχολείου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία που είχαν κηρύξει τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών για αποχή από κάθε αξιολόγηση, προκειμένου να μπλοκάρουν την εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου.

Σε σχετική ανάρττησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρει: «Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης», αναφέρει σε tweet . Εδώ και μέρες, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, με τις ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, και ΠΟΣΕΕΠΕΑ να προκηρύσσουν απεργία.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)  ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αποφάσισαν για αύριο Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανοίξει η πλατφόρμα, όπου εισέρχονται οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να αυτοξιολογηθούν, το πρώτο βήμα της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο. Αυτός καθιερώνει τέσσερις κλίμακες βαθμολογίας των εκπαιδευτικών από το «μη ικανοποιητικός» έως το «εξαιρετικός», επιβράβευση με μόρια για όποιον περάσει την αξιολόγηση, αλλά όχι για τον στάσιμο, που θα πρέπει πρώτα να επιμορφωθεί για να φτάσει τα επίπεδα του πρώτου, αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμπειρία και τίτλοι σπουδών, αλλά και ποιοτικά.

Μετά από τον κορωνοϊό έρχεται η γρίπη: Ξεκινάει σήμερα η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: