Όταν ο Τραμπ …έστειλε τον Ερντογάν: Τον ρώτησε αν είδε την πλέον αντιτουρκική ταινία, Midnight Express!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ως γνωστό, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, συχνά άφηνε τη γλώσσα του να πηγαίνει …περίπατο! Το κάνει και τώρα βέβαια, που αποχώρησε από την προεδρία…

Επίσης έκανε και τον έξυπνο, νομίζοντας ότι έτσι θα φαινόταν και …χαριτωμένος (cute)!

Στη σύνοδο κορυφής των G20, που πραγματοποιήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στις 28 και 29 Ιουνίου του 2019, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τους βοηθούς του, εάν είχαν δει την αμφιλεγόμενη -για τους Τούρκους- ταινία, «Midnight Express».

Τα παραπάνω αναφέρονται στα απομνημονεύματα της πρώην βοηθού του τότε προέδρου, της Stephanie Grisham.

“Αυτή είναι μια σκοτεινή ταινία για εσάς παιδιά”, είπε ο Τραμπ στην τουρκική αντιπροσωπεία μετά την ερώτηση εάν είχαν δει την ταινία, σύμφωνα με το βιβλίο της Γκρίσαμ. Το απόσπασμα αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian.

Η Γκρίσαμ γράφει ότι “υπήρξε μικρή αντίδραση από την αντιπροσωπεία” μετά τα σχόλια του Τραμπ “εκ των προτέρων”. Προσθέτει ότι «ίσως υπήρξαν και μερικά ευγενικά γέλια, προτού προχωρήσει η συζήτηση, σαν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να μην το είχε ξεκαθαρίσει».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, αφορά έναν Αμερικανό που φυλακίστηκε στην Τουρκία μετά από απόπειρα λαθρεμπορίας και εξαγωγής χασίς από τη χώρα.

Η ταινία είχε επικριθεί από την Άγκυρα, το 1978, επειδή απεικονίζει τους Τούρκους ως μοχθηρούς και βίαιους και έβλαψε τη φήμη της χώρας. Το Midnight Express είχε προκαλέσει τότε αρνητικότατες κριτικές εναντίον της Τουρκίας προκαλώντας τότε μεγάλη ζημία στην κατοχική δύναμη.

Πουλάει τρέλα ο Μεβλούτ: Πλοία θέλουν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας! “Βλέπει” προκλητικές ενέργειες από Ελλάδα-Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: