Ο θρύλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο μεγαλώνει: Αφιέρωμα του BBC στον Greek Freak – Αναγνώριση από τον Τόνι Κούκοτς

File photo: Ο πρωταθλητής με τους Milwaukee Bucks Γιάννης Αντετοκούνμπο. EPA/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT μέσω ΚΥΠΕ




Μεγάλο αφιέρωμα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φιλοξένησε την Τετάρτη το BBC, κάνοντας μία αναδρομή στη ζωή και τα κατορθώματα του σουπερστάρ του NBA.

Με τον τίτλο «Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δημιουργία του “Greek Freak”», το βρετανικό Μέσο αναφέρεται στον δύο φορές MVP του αμερικανικού πρωταθλήματος, πέντε φορές All-Star και πρωταθλητή του NBA, μιλώντας για τα πρώτα του χρόνια στην Αθήνα, το συμβόλαιο που υπέγραψε στους Milwaukee Bucks, αλλά και τις κοινωνικές του ευαισθησίες.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «ΑφροΑμερικανικής ιστορίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο και γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ανθρώπων από Αφρική και Καραϊβική αλλά και των μαύρων γενικότερα, στη χώρα.

Το BBC αφού κάνει αναφορά στη ζωή, την οικογένεια, την καριέρα, τις διακρίσεις και τους τίτλος που έχει κερδίσει ο Γιάννης, σημειώνει ότι είναι «ένας πρωταθλητής, ακτιβιστής και ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του, ο “Greek Freak” είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

«Η μητέρα μου πουλούσε πράγματα στον δρόμο και τώρα είμαι εδώ»

Το αφιέρωμα αναφέρεται εκτενώς στην παιδική ηλικία του Γιάννη, τονίζοντας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν ακόμη δεν ήταν αναγνωρισμένη η οικογένειά του από το ελληνικό κράτος.

«Μερικές φορές πήγαινα στο σχολείο χωρίς να έχω φάει πρωινό. Κάποιες φορές όχι συνέχεια. Μέχρι σήμερα αν τα αδέρφια μου δεν φάνε, δεν τρώω. Έτσι έχω μεγαλώσει» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη στο ESPN.

 

Το αφιέρωμα καταλήγει, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2020 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε στην πορεία του «Black Lives Matter» στο Μιλγουόκι, μιλώντας στο πλήθος: «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», ενώ υπογραμμίζει ότι «το 2019, εκτός σεζόν, ο Γιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε μια σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για τον Γιάννη, μόλις στα 26 είναι τρομακτικό αυτό που έχει ήδη επιτύχει και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο “Greek Freak” γίνεται σιγά–σιγά είδωλο».

Κούκοτς: «Εκείνος που μοιάζει περισσότερο σε μένα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο»

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα παράσημο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο σπουδαίος Τόνι Κούκοτς, ο οποίος πρόσφατα έγινε μέλος του Hall of Fame υποστήριξε ότι ο Ελληνας μπασκετμπολίστας είναι αυτός ο οποίος του μοιάζει περισσότερο απ’ όλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κούκοτς στο «index.hr»:

«Ο Γιόκιτς είναι εξαιρετικός, αλλά ήμουν λίγο πιο γρήγορος από εκείνον και πηδούσα πιο ψηλά από εκείνον (γέλια). Φυσικά, αστειεύομαι. Βλέπω ομοιότητες με αρκετούς παίκτες. Ο Γιόκιτς διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Ντόντσιτς κάνει… μαγικά. Αν και είναι πιο δυνατός σωματικά από μένα, έχω την εντύπωση πως εκείνος που μοιάζει περισσότερο σε μένα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο».

Πληροφορίες από BBC / ΕΡΤ

Ο Σπανούλης συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: