Ο ΓΑΠ επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος: Θα βρει μπροστά του το ΔΝΤ, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και τη διάσπαση

File photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Όπως όλα δείχνουν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση να διεκδικήσει τελικά την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πόσους συνυποψήφιους θα έχει να ανταγωνιστεί αλλά είναι σίγουρο πως στην κούρσα θα μείνουν τουλάχιστον ακόμη τρεις ίσως και τέσσερις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως του το ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, τον βολιδοσκόπησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και να συνταχθεί μαζί του την επόμενη ημέρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιχείρημά του είναι «κατεβαίνω για να μεγαλώσω την παράταξη».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος φέρεται να του απάντησε ότι τον εκτιμά αλλά δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

«Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

Από εκεί και πέρα θεωρείται επίσης σίγουρο ότι δεν θα αποσυρθούν από την κούρσα ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ούτε ο Χάρης Καστανίδης και μάλλον ούτε και ο Παύλος Γερουλάνος παρότι υπήρξε επί χρόνια στενός του συνεργάτης και προσωπικός φίλος.

Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αποσυρθεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ άγνωστες αυτή τη στιγμή παραμένουν οι προθέσεις του πρώην εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη.

Η ουσία είναι ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου ανοίγει τον ασκό του αιόλου στον χώρο τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί την μεγαλύτερη συνιστώσα του καθώς τυπικά ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και συμμετέχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Είναι βέβαιο πως οι αντιδράσεις θα είναι πάρα πολλές και θα αφορούν στο παρελθόν: Για την κλήση του ΔΝΤ, για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, για την αποχώρησή του και ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ παραμονές εκλογών.

Είναι επίσης σαφές ότι ο ίδιος ποντάρει στο οικογενειακό όνομα, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να τον προβληματίσει για τη συνέχεια, ακόμη κι αν επικρατήσει και εκλεγεί, το γεγονός ότι ακόμη και πρώην στενοί του συνεργάτες αρνούνται να του… κάνουν χώρο ήδη από τώρα.

Προφανώς, στο διάστημα των περίπου 50 ημερών που θα μεσολαβήσει ως την ημέρα της πρώτης εκλογικής μάχης, θα υπάρξουν ζυμώσεις, συμμαχίες, μαχαιρώματα, πάθος αλλά και μίσος.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ λένε όχι στον εξοχότατο ΓΑΠ: Γελοιοποιείται η “ενωτική” πρωτοβουλία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: