Ντυμένος “Τζόκερ” ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι και καυστικό υγρό σε τρένο στο Τόκιο

O φερόμενος ως δράστης μετά την επίθεσή του στο τρένο, κάθεται “χαλαρός”… και καπνίζει μέσα σε βαγόνι, πριν συλληφθεί από την αστυνομία. Screenshot via Twitter@NewsForAllUK




Ένας 24χρονος, ντυμένος με το κοστούμι του Τζόκερ από την ταινία “Μπάτμαν”, είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε με μαχαίρι σήμερα το απόγευμα σε επιβάτες τρένου στο Τόκιο και τραυμάτισε δέκα από αυτούς, ενώ πολλοί από τους επιβάτες μετέβαιναν σε πάρτι για τον εορτασμό του Χάλοουιν.

O δράστης εμφανίζεται σε καταγραφή από κινητό να κάθεται χαλαρά και να καπνίζει αφότου μαχαίρωσε επιβάτες και έριξε καυστικό υγρό:

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη επί τόπου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters.

  • Ένας 60άχρονος έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης έριξε εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι και προκάλεσε μικρή φωτιά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο, σήμερα στις 8μμ – την ώρα που έκλειναν οι κάλπες μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NHK δείχνει πλήθος επιβατών να προσπαθεί να βγει από τα παράθυρα του ακινητοποιημένου τρένου σε προαστιακό σταθμό δυτικά της πρωτεύουσας και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα φαίνεται μια μικρή φωτιά.

“Νόμιζα ότι ήταν κόλπο για το Χάλοουιν”, είπε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Yomiuri. “Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι”, που όπως σημείωσε ήταν ματωμένο.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πολλούς πυροσβέστες, αστυνομικούς και οχήματα των πρώτων βοηθειών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου είχε σταματήσει το τρένο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 15 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι και εύφλεκτο υγρό σε τρένο στο Τόκιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: