Δεν διευθετήθηκε συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη-Μενέντεζ: Ο γερουσιαστής υμνεί και υποστηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο

O Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Φωτογραφία που διακινεί ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Ουάσιγκτον




Την ικανοποίηση του, που είδε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στην εκδήλωση προς τιμή του κ. Βαρθολομαίου, στο Καπιτώλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Δυστυχώς, ο Αμερικανός γερουσιαστής ΔΕΝ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη. Και αυτό διότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν διευθέτησε συνάντηση μαζί με τον κ. Μενέντεζ φοβούμενη την Τουρκία, της οποίας ο γερουσιαστής θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός.

Ο κ. Μενέντεζ μπορούσε επίσης να καλέσει τον κ. Βαρθολομαίο ως προσκεκλημένο στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων, σε ειδική συνάντηση κατά την οποία θα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με όλους τους γερουσιαστές τα προβλήματα του Φαναρίου. Προβλήματα που δημιουργούν η Τουρκία και η Ρωσια.

Ο κ. Μενέντεζ είδε τον κ. Βαρθολομαίο στο πλαίσιο του μεσημεριανού γεύματος που παρέθεσε η πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκεί “βγήκε” και η φωτογραφία που διακινεί το προπαγανδιστικό γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου για να δείξει οτι όλα είναι καλά και ωραία με τον κ. Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ειναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην αμερικανική πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον. Είχε αναλάβει την προσπάθεια, μαζί με τον συνάδελφό του Μάρκο Ρούμπιο και τον ιερέα Αλέξανδρο Καρλούτσο, για να προσκαλεστεί ο κ. Βαρθολομαίος στο Λευκό Οίκο, όπως έγινε.

Το πρόβλημα της μη πρόσκλησης του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τον κ. Ελπιδοφόρο είναι εξαιρετικά σοβαρό και δείχνει ότι το μακρύ χέρι της Τουρκίας έφτασε μέχρι και τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για απαράδεκτη πράξη εναντίον του μεγαλύτερου φιλέλληνα, αυτή τη στιγμή, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά το γεύμα της κ. Πελόσι ο κ. Μενέντεζ σημείωσε σε ανάρτηση του στον λογαριασμό της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στο Twitter:

«Είχα την τιμή να καλωσορίσω μαζί με τους συναδέλφους μου τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Είμαι ευγνώμων που μοιράζομαι τον θαυμασμό μας για τη δέσμευσή του στην ειρήνη και στη συνεργασία και αισθάνομαι εμπνευσμένος από την παγκόσμια ηγεσία του στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην υπεράσπιση του διαθρησκευτικού διαλόγου».

Ο κ. Βαρθολομαίος στο Κογκρέσο: Το παιγνίδι για μία φωτογραφία του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μενέντεζ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: