Καταψηφίζει το ΚΚΕ την ελληνογαλλική συμφωνία : Πρόκειται για γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και παζάρια

File photo Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Κατά της ελληνογαλλικής στρατηγικής Συμφωνίας τάχθηκε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Μαρίνος, υποστηρίζοντας ότι «τα υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα υπηρετούν άλλους στόχους ενώ εντάσσουν τη χώρα σε επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια».

«Πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς η ουσία δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τους σφοδρούς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παζάρια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών είναι τα υπέρογκα και χωρίς τέλος εξοπλιστικά προγράμματα που υπηρετούν κυρίως άλλους στόχους και όχι την άμυνα της χώρας και θα κληθεί να τα πληρώσει με μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός», τόνισε ο κ. Μαρίνος και συμπλήρωσε:

«Οι δηλώσεις και οι αναφορές περί ισχυρής Ευρώπης και ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομία φωτογραφίζουν ξεκάθαρα νέα επιθετικά σχέδια και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε τέτοιες αποστολές θα αξιοποιηθούν και να νέα σύγχρονα όπλα».

«Η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας όσο και η συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετούν τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης αναλαμβάνοντας ρόλο πρωτοπαλίκαρου και εμπλέκοντας τον λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς», υποστήριξε ο κ. Μαρίνος και κατέληξε:

«Γι αυτούς τους λόγους είναι κρίσιμο ζήτημα ο λαός να μην παρασυρθεί από υπερφίαλους πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Υπερψηφίζουμε την Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία δηλώνει ο Λοβέρδος – Καταψήφιση, παρών δεν συνάδουν με το εθνικό συμφέρον

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: