Υποψήφιος, 6ος συνολικά, για το ΚΙΝΑΛ και ο Παύλος Χρηστίδης: Παράταση για τις υπογραφές

File Photo: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Κούρσα για 6 υποψηφίους στο ΚΙΝΑΛ. Και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε -μετά τους Παύλο Γερουλάνο και Βασίλη Κεγκέρογλου- ότι καταθέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος.

Πρόκειται για την τρίτη υποψηφιότητα μετά την αιφνίδια ασθένεια της Φώφης Γεννηματά και την απόσυρσή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας. Ο κ. Χρηστίδης πρόκειται να παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και θα στείλει σχετική επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, τρέχουν καθώς σήμερα αναμένεται να ανακηρυχθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες των Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη για την ηγεσία του κόμματος.

Αναμένεται να δοθεί και μία προθεσμία περίπου πέντε ημερών στους Παύλο Γερουλάνο και Βασίλη Κεγκέρογλου και στον Παύλο Χρηστίδη προκειμένου να συγκεντρώσουν τις υπογραφές, που απαιτούνται.

Προϋπόθεση για να μπουν επίσημα στην κούρσα της διαδοχής οι κύριοι Γερουλάνος, Κεγκέρογλου και Χρηστίδης είναι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) θα συνεδριάσει σήμερα και πιθανότατα, μετά τις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, θα δώσει μια μικρή παράταση (η προθεσμία λήγει τύποις τα μεσάνυχτα απόψε) μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί χρόνος τους δύο νέους υποψηφίους να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές.

Η πολυδιάσπαση του γεννηματικού μπλοκ

Το μπλοκ των «γεννηματικών», ουσιαστικά, δεν υφίσταται ενιαίο, καθώς έχει διασπαστεί σε τρία τουλάχιστον κομμάτια μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.

Οι τρεις υποψήφιοι (Καστανίδης, Γερουλάνος, Κεγκέρογλου) λόγω καταβολών και πολιτικών απόψεων προσβλέπουν να αντλήσουν ψήφους τόσο από τη δεξαμενή των γεννηματικών όσο και των παπανδρεϊκών, παρότι ούτε η Φώφη Γεννηματά, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν δώσει άτυπα έστω την συγκατάθεσή τους (πολύ περισσότερο «γραμμή») υπέρ κάποιου εξ αυτών όπως έχουν διαμηνύσει αρμοδίως και δημοσίως.

Ωστόσο αξιζει να σημειωθεί ότι μετά την απουσία Γεννηματά, πολλοί από τους λεγόμενους «προεδρικούς» έχουν ήδη συμφωνήσει παρασκηνιακά, να συμπαραταχθούν είτε με τον Ν. Ανδρουλάκη, είτε με τον Α. Λοβέρδο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολλές υποψηφιότητες (έξι πλέον) εκ των πραγμάτων οδηγούν την εκλογή προέδρου σε δεύτερο γύρο, καθώς το εκλογικό σώμα διασπάται, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επικράτησης κάποιου από την πρώτη Κυριακή, όπως ήλπιζαν τα επιτελεία των δύο εκ των τριών (τουλάχιστον) υποψηφίων.

Το στοίχημα της συμμετοχής

Αυτό που δείχνει επίσης να προβληματίζει τα επιτελεία όλων των υποψηφίων, είναι η συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό ίσως είναι και το κυριότερο στοίχημα όλων, καθώς μια ισχυρή συμμετοχή αυτομάτως και αυτονοήτως, ενισχύει το κύρος του κόμματος και του νέου αρχηγού.

Ενδεχομένως μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί (δημοσκόποι και αναλυτές) από το εύρος της συμμετοχής εξαρτηθεί και το ποιος θα εκλεγεί.

Μια παράμετρος επίσης που δεν έχει φωτιστεί αρκούντως, είναι το γεγονός ότι περί τα τέλη Μαρτίου θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

 

Επικοινωνία Βαρθολομαίου με Γεννηματά -Ευχές για αποκατάσταση υγείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: