Η τέλεια… καταιγίδα: Rimac Nevera, το ηλεκτρικό hypercar των 2 εκατ. ευρώ με τους 1.914 ίππους και τελική 415 χλμ [video]

Το μοντέλο Nevera της Rimac Automobili




Ο κατασκευαστής hypercar και ειδικός στην ηλεκτρική τεχνολογία, η Rimac Automobili, αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του C_Two, που ονομάστηκε Nevera.

Πρόκειται για ένα hypercar, ηλεκτρικό, απόδοσης 1.914 ίππων, που έχει τελική ταχύτητα 415 χλμ./ώρα και κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ. Θα κατασκευαστούν μόνο 150 αυτοκίνητα από την σειρά Nevera.

Μια σειρά αλλαγών στο αμάξωμα, τους διαχυτές αέρα και τις εισαγωγές βελτίωσαν κατά 34% την αεροδυναμική απόδοση σε σχέση με τα πρώτα αυτοκίνητα. Οι εισαγωγές και τα κανάλια ψύξης έχουν αναπτυχθεί επιμελώς για να αυξήσουν την απόδοση ψύξης και των συστημάτων φρένων και κινητήρων, με αποτέλεσμα 30% βελτίωση στις χαμηλές ταχύτητες και 7% στις υψηλές ταχύτητες.

Η Rimac δημιούργησε επίσης πολλά νέα, καινοτόμα, ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία για να αυξήσει τις δυνατότητες ψύξης, απόδοσης, σταθερότητας και απόδοσης της Nevera.

Το κλειδί για την εξαιρετική απόδοση της Nevera είναι το πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Rimac. Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού κινητήρα της Nevera έχει επεξεργαστεί εξαντλητικά από την αρχή για να προσφέρει περισσότερη ροπή και αυξημένη απόδοση, αναφέρει η μάρκα.

Η μπαταρία σε σχήμα Η, υγρόψυκτη, 120 kWh, 6.960 κυψελών, σχεδιάστηκε από την αρχή από τη Rimac και βρίσκεται στην καρδιά της Rimac Nevera. Με δυνατότητα παραγωγής 1,4 MW ισχύος, η μπαταρία λιθίου/μαγγανίου/νικελίου αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος του πυρήνα του αυτοκινήτου, προσθέτοντας 37% δομική ακαμψία στο μονοκόκ ανθρακονήματος. Η βέλτιστη τοποθέτηση της μπαταρίας χαμηλά και κεντρικά στο πάτωμα του αυτοκινήτου συμβάλλει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας πολύ καλής κατανομής βάρους 48/52 εμπρός/πίσω.

Τέσσερις κινητήρες μόνιμου μαγνήτη κινούν μεμονωμένα τους τέσσερις τροχούς της Nevera. Μαζί, παράγουν 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής, η οποία είναι τριπλάσια από την απόδοση ενός «συμβατικού κινητήρα» supercar. Ο μπροστινός και ο πίσω τροχός συνδέονται ο καθένας με ένα ζεύγος κιβωτίων ταχυτήτων μονής ταχύτητας.

Ικανό να προσφέρει άμεσα τη μέγιστη ροπή από την πρώτη στιγμή, οι ηλεκτροκινητήρες της Nevera είναι 97% αποδοτικοί – έναντι 40% για τους πιο αποτελεσματικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης – και δεν απαιτούν συντήρηση καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αναφέρει η μάρκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Ρέκκας
Αθήνα, Ελλάδα

Διακτίνισέ με, Μπέζος: Ο κάπτεν Κερκ αυτή τη φορά ταξίδεψε πραγματικά στο διάστημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: