Η Μέρκελ …τρέχει στον φίλο της τον Ερντογάν: Στην Κωνσταντινούπολη για αποχαιρετιστήρια επίσκεψη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναμένεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με το τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις «ενώ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Γερμανικό Πρακτορείο επισημαίνει πως μεταξύ των άλλων θεμάτων που ενδέχεται να συζητηθούν είναι το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο λιμάνι Μπρέμερχαφεν της βόρειας Γερμανίας η απερχόμενη καγκελάριος Μέρκελ εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο Έλληνα θαυμαστή.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολυμπιακή Φλόγα» σε αυτήν την πόλη, ο Αλέξης Βαΐου, ο οποίος είχε παραγγείλει στην Κίνα αντί περίπου 10.000 ευρώ ένα κέρινο ομοίωμα της 67χρονης πολιτικού σε φυσικό μέγεθος το οποίο επέλεξε να ντύσει με μπλε σακάκι, δώρισε σήμερα το ομοίωμα στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

Αρχικά, το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ προοριζόταν να στεγαστεί μόνιμα στο εστιατόριό του, όπως άλλωστε και έγινε. Αφότου όμως μερικοί μεθυσμένοι νεαροί πελάτες δεν το σεβάστηκαν, ο Αλέξης Βαΐου άλλαξε γνώμη.

Έτσι, το παρέδωσε την Πέμπτη, στον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Βρέμης Κάρστεν Μέιερ-Χέντερ. Εκεί το κέρινο ομοίωμα μπορεί πλέον να το βλέπουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των γραφείων του κόμματος.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το DPA και το ntv
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Άγρια σύγκρουση Ταλιμπάν με το Ισλαμικό Κράτος: Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια με τουλάχιστον 41 νεκρούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: