Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα υποδέχθηκε στην Ουάσιγκτον τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Η πρέσβειρα της Ελλάδας κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, της πρεσβευτικής και της εκκλησιαστικής κοινότητας υποδέχτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνστατινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βαρθολομαίος Παναγιότατος επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 12 χρόνια, όταν και του επεφύλαξε μεγάλες τιμές ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και σημερινός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική είχε πραγματοποιηθεί το 2009.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση Άντριους. Τον περίμεναν οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, η επικεφαλής του Πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου και αρκετοί κληρικοί.

Οι μαθητές από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στη Μπεθέσδα του Μέριλαντ περίμεναν κρατώντας λουλούδια για να καλωσορίσουν τον Πατριάρχη, ο οποίος τους μοίρασε ως ευλογία από ένα μικρό σταυρουδάκι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερα έμφαση στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης με τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.

Απευθυνόμενους στους ομογενείς, ο κ. Βαρθολομαίος είπε:

«Εσείς, οι πιο αγαπημένες μας κόρες και γιοι, μεταλαμπαδεύσατε την πίστη των Αποστόλων σε αυτήν την ευλογημένη ήπειρο. Η Αμερική αναγνωρίζει τη βαθιά σας δέσμευση να ζήσετε πλήρως αυτήν την πίστη, γιατί έχει κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζονται τα μόνιμα χαρακτηριστικά της Εκκλησίας. Ο χρόνος μας μαζί σας τις επόμενες μέρες είναι μια ευκαιρία που μας έδωσε ο Θεός για να επιβεβαιώσουμε τους άθραυστους δεσμούς μας».

Ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την υπηρεσιακή Επικεφαλής Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Πολιτειών, Asel Roberts, και μέσω αυτής τον πρόεδρο Μπάιντεν, για τη θερμή υποδοχή.

Κλείνοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε «αισθανόμαστε πραγματικά ευλογημένοι που επιστρέψαμε ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο ισχυρός άνδρας της Εκκλησίας της Αμερικής υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: