Η Ελλάδα παρούσα και πάλι στη Λιβύη, λέει ο Δένδιας: Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Τουρκίας [video]

Φωτογραφία από τους σημαιοστολισμένους δρόμους της Τρίπολης την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.




Σημαιοστολισμένη η πρωτεύουσα της Λιβύης για την διεθνή διυπουργική σύνοδο, κι ανάμεσα στις μεγάλες αναρτημένες σημαίες και η ελληνική.

«Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, από την Τρίπολη όπου βρίσκεται,  για την υπουργική σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη» («Libya Stabilization Initiative»).

«Ελληνική σημαία στους δρόμους της Τρίπολης, όπου θα συμμετάσχω σε λίγο στην Υπουργική Σύνοδο “Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη” (“Libya Stabilization Initiative”). Η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη», αναφέρει.

Ο κ. Δένδιας είναι προσκεκλημένος από τη Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα ελ Μάνγκους (Najla El Mangoush), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η εν λόγω σύνοδος είναι λιβυκή πρωτοβουλία και έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, κυρίως, γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, καθώς και οι χώρες που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου.

Μήνυμα Δένδια

Το μήνυμα πως η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη, εκπέμπει με δήλωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου «Libya Stabilization Initiative», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Περαιτέρω, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. «Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα» εξηγεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας καθιστά σαφές πως γι’ αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει απαραίτητες ενέργειες. «Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη».

Καταληκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει πως υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στην Τρίπολη σήμερα ο Νίκος Δένδιας: Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για τη Σταθερότητα της Λιβύης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: