Η απουσία του Αποστόλη Ζουπανιώτη από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ ήταν περισσότερο από αισθητή: Η αποχώρηση ενός μεγάλου ανταποκριτή

Ο δημοσιογράφος Αποστόλης Ζουπανιώτης αποχαιρετά τους συναδέλφους του στον ΟΗΕ, που του απέδωσαν ιδιαίτερες τιμές. Φωτογραφία via UN video




Από τη τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έλειπε ένας καταπληκτικός συνάδελφος, που λάμπρυνε με τη δουλειά του την δημοσιογραφική παρουσία της Κύπρου και της Ελλάδας, στον Διεθνή Οργανισμό και όχι μόνο.

Αναφέρομαι στον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο Αποστόλη Ζουπανιώτη, που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και να ζει πλέον μεταξύ του Βόλου και της Νέας Υόρκης, όπου μένουν τα παιδιά του, και η εγγονούλα του η Μαίρη.

Η Μαιρούλα του, όπως τη φωνάζει… Πήρε το όνομα της γιαγιάς της, της Μαρίας Ζουπανιώτη, που έφυγε γρήγορα και άδικα από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η Μαρία πολεμούσε κυριολεκτικά για την Κύπρο στον ΟΗΕ και κέρδιζε. Ήταν από μόνη της μία μεγάλη δύναμη. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ουδείς αναντικατάστατος. Όμως ο Αποστόλης, σε ότι αφορά το σκληρό ρεπορτάζ του ΟΗΕ, ναι, είναι αναντικατάστατος. Τον έχουμε παραδεχθεί όλοι. Ο Αποστόλης ήταν μοναδικός. Θα υποστηρίξω ότι δεν έχασε ποτέ καμία είδηση που αφορούσε την Ελλάδα και την Κύπρο. Ήταν πάντα πρώτος.

Μοιράστηκα μαζί του το ίδιο γραφείο στον ΟΗΕ για 30 σχεδόν χρόνια. Είμασταν μαζί στις χαρές και στις λύπες και στους δύσκολους δημοσιογραφικούς αγώνες. Αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί, και δεν θα του το …συγχωρήσουμε! Είχε να προσφέρει ακόμα πιο πολλά.

Εκτός από εξαιρετικός δημοσιογράφος, παραμένει και ένας εξαιρετικός Άνθρωπος. Βοηθούσε όλους και ιδιαίτερα τους νέους δημοσιογράφους. Δεν είπε ποτέ όχι και σε κανένα. Μας λείπει πολύ.

Η δουλειά του Αποστόλη στον ΟΗΕ δεν ήταν μόνο στα πλαίσια της δημοσιογραφίας. Εκτελούσε και εθνική αποστολή. Φώναζε κατά της αδικίας και ήταν πρωτοπόρος στα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα και την Κύπρο. Έπαιξε άπειρες φορές και το ρόλο του …διπλωμάτη. Ενημέρωνε και πολλές φορές τσακωνόταν με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Εύχομαι από καρδιάς στους τρεις αντικαταστάτες του, τη Μερόπη Κυριάκου, τον Πέτρο Κασφίκη και τον Αθανάσιο Τσίτσα, κάθε επιτυχία.

Μιχάλης Ιγνατίου

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τον Ελπιδοφόρο: “Κάναμε σπουδαία δουλειά αφού εξοργίσαμε τόσο πολύ τους Έλληνες στη Νέα Υόρκη”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: