Γιατροί και νοσηλευτές έχουν ξεπράσει τα όριά τους λέει η Παγώνη: «Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Τις ασφυκτικές συνθήκες που αρχίζουν να δημιουργούνται στις νοσοκομειακές δομές της Θεσσαλονίκης επισήμανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη προειδοποιώντας ότι «αν ξαναπιέσουμε το σύστημα υγείας δεν θα τα βγάλει πέρα φέτος.

«Νοσηλευτές και γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Και ξέρετε τι σημαίνει το να ξεπερνάς τα όριά σου δουλεύοντας σε ένα νοσοκομείο. Δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι σα να δουλεύεις στο γραφείο σου που ξεπερνάς τα όριά σου, βάζεις τα χαρτιά στο συρτάρι και συνεχίζεις δύο ημέρες μετά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Παγώνη χαρακτήρισε απρόσμενα ανεξέλεγκτη τη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι «κανείς δεν περίμενε τέτοια επίθεση ακόμη και στα μικρά παιδιά».

Επανέλαβε δε την έκκλησή της για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού: «Δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε σε λοκντάουν όταν έχει εμβολιαστεί το 57% του συνόλου». Και διερωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι μια χαρά όταν επικρατεί εικόνα ασφυξίας στις ΜΕΘ, όταν από τέλος Αυγούστου λέμε για τείχος ανοσίας 80% και ενώ προβλέπονται 4.000 κρούσματα;»

Επιπλέον αναφέρθηκε στις επικείμενες παρελάσεις τονίζοντας ότι μέχρι τις 28 του μήνα «υπάρχει περιθώριο αξιολόγησης» όσον αφορά στη διεξαγωγή τους.

«Η πληρότητα 98% στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το ιικό φορτίο πάνω από 70% και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη από 40% «είναι παράμετροι που σημαίνουν πίεση στο σύστημα υγείας», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο 28% των ανθρώπων που ακόμη φοβούνται και όχι στο 8% που συνιστούν οι αρνητές, με αυτούς δεν αξίζει πια να ασχολούμαστε», πρόσθεσε και έδωσε εύσημα σε φοιτητές και καθηγητές για τα ποσοστά εμβολιασμού άνω του 85% και 92% αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: