Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες μεταξύ αυτών η δυστοκία στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά την τριμερή της ΝΥ, η επιστολή του Διοικητή της ΚΤ στις τράπεζες για τις χρεώσεις, οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές και οι αντεγκλήσεις στην ΕΔΕΚ για τις εκλογές.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ένας ΟΗΕ χωρίς πυγμή!» και γράφει πως τα ΗΕ αδυνατούν να πουν τι έγινε στη συνάντηση της ΝΥ και ότι θα περιμένουμε εβδομάδες για να μάθουμε αν θα διοριστεί ειδικός ή προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ. Αλλού αναφέρεται σε μαλλιοτραβήγματα στην ΕΔΕΚ για τις εκλογές με το δικαστήριο να λέει όχι στην διεξαγωγή τους. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει πως η κατανάλωση συγκεκριμένου φαγητού ευθύνεται για την δηλητηρίαση στρατιωτών στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Η αδιαφάνεια στις χρεώσεις μπλοκάρει αναδιαρθρώσεις» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Διοικητής της ΚΤ στέλνει αυστηρή επιστολή στις τράπεζες και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων για τις αναδιαρθρώσεις. Αλλού αναφέρεται σε δικαστικό μπλόκο στις εκλογές στην ΕΔΕΚ. Αλλού προβάλλει το πρόστιμο 2,1 εκ σε αγελαδοτρόφους για καρτέλ από την ΕΠΑ.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Απομακρύνεται ο διορισμός» αναφέροντας ότι δύσκολο αποδεικνύεται το επόμενο βήμα Γκουτέρες για νέο απεσταλμένο και κάνει λόγο για ανυπέρβλητα τουρκικά εμπόδια. Αλλού γράφει ότι από σήμερα το χαλλούμι είναι στην αγορά με ευρωπαϊκή βούλα ως ΠΟΠ. Ο «Φ» αλλού αναφέρεται στην επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας με ντοκουμέντα για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Διαβουλεύσεις εβδομάδων…για ένα κοινό ανακοινωθέν!» αναφέρεται σε εμπλοκή για προσωπικό ή ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι οι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να γίνονται με ταχύτητα και διαφάνεια στις χρεώσεις μετά από επιστολή του Διοικητή της ΚΤ στις τράπεζες. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στην σημερινή επέτειο της ανεξαρτησίας της ΚΔ και γράφει ότι κρατάμε ψηλά την σημαία της Κύπρου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Χάος στο ΗΒ από μειώσεις στις προμήθειες φαρμάκων» και αναφέρεται στα προβλήματα στη χώρα με τις ελλείψεις καυσίμων, φαρμάκων και χασάπηδων. Αλλού αναφέρει ότι στη 2η σεζόν της σειράς Love 101 του Netflix θα ακουστούν κυπριακά τραγούδια. Επίσης προβάλλει την απεργία των καθηγητών στο English School.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Η πλήρης ΄λίστα των μνηστήρων’ για τον προεδρικό θώκο…» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για τις Προεδρικές αλλά δύσκολο το εγχείρημα. Αλλού αναφέρει ότι φουντώνει η οργή των πολιτών για την ακρίβεια. Επίσης γράφει για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου ότι η ΚΔ είναι υπό απειλή.

Το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Η Κυπριακή Δημοκρατία η ασπίδα και το δόρυ του Κυπριακού Ελληνισμού» και αναφέρεται στην επέτειο της ανεξαρτησίας με άρθρα και ντοκουμέντα. Αλλού προβάλλει συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου της Πολιτικής Άμυνας στο ΚΥΠΕ για τους σεισμούς. Επίσης αναφέρεται στην έκκληση της παιδιατρικής εταιρείας για εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης.

Με πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Süddeutsche Zeitung : «Η εποχή της μαρμελάδας» στη Γερμανία – Εφικτή η σταθερότητα και με τρία κόμματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: