Εκδήλωση Ελλάδας-Κύπρου στη Λευκωσία για τα 50 χρόνια από το θάνατο Γιώργου Σεφέρη

FILE PHOTO: Ο μεγάλος Έλληνας νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Screenshoot via video ert.gr




Εκδήλωση με τίτλο «Η Ιστορία μιας εικόνας» συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του 24ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του Γ. Σεφέρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στις 20.30 το βράδυ, στο Αρχοντικό Αξιοθέας στη Λευκωσία. Πρόκειται για την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου του Ευαγόρα Καραγιώργη, με δημοτική μουσική, ως «μουσικού διαλόγου» με τους πρωταγωνιστές του πίνακα του Α. Διαμαντή «Ο κόσμος της Κύπρου» και την αλληλογραφία του με τον Γ. Σεφέρη.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και ο Iωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Χαράλαμπο Μπακιρτζή, διευθυντή του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, από τον Πέτρο Στυλιανού, Διευθυντή ορχήστρας, και από τον Μιχάλη Πιερή, επίτιμο καλλιτεχνικό διευθυντή Πολιτιστικού Κέντρου. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Το Κυπριακό και τις προκλήσεις στην ΑΟΖ συζήτησε ο Χριστοδουλίδης με την πρέσβη της Γαλλίας

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: