Australian Open: Ποιοι επιλέγουν το εμβόλιο για να μην μείνουν εκτός διοργάνωσης

File Photo: Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open τον Φεβρουάριο του 2021. EPA, DAVE HUNT




Άλλαξαν στάση οι τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ των διπλών του προηγούμενου Australian Open κι όπως έκαναν γνωστό το Σάββατο (30/10) αποφάσισαν ν΄ ακολουθήσουν τους κανόνες της χώρας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19

Και αυτό προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο πρώτο μεγάλο Grand Slam της επόμενης σεζόν.

Ο Περιφερειακός πρωθυπουργός της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, νωρίτερα την εβδομάδα είχε τονίσει πως οι ανεμβολίαστοι παίκτες δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην πολιτεία εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τη συμμετοχή τους.

Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων δεν έχουν εμβολιαστεί (προς το παρόν τουλάχιστον), με τον Σέρβο ήδη να έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του και τις ανησυχίες του για την κατάσταση που θα επικρατήσει στο πρώτο κορυφαίο γεγονός του 2022, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην μακρινή ήπειρο.

«Είμαι εμβολιασμένη κι αυτό σίγουρα βοηθά. Ταξιδεύουμε πολύ κι ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους» επισήμανε η κάτοχος του τίτλου στα διπλά της Μελβούρνης, Ελίσε Μέρτενες.

“Υπάρχουν πολλές παίκτριες και προπονητές που έχουν εμβολιαστεί. Σίγουρα βοηθά να μην έχεις πολλές επαφές, αλλά η καραντίνα δεν κάνει το ίδιο, διότι σπάει το ρυθμό», πρόσθεσε η Βελγίδα, η οποία πανηγύρισε τον τίτλο με συμπαίκτρια την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η φιναλίστ του διπλού του Australian Open, Κατερίνα Σινιάκοβα, έδειξε προβληματισμένη με την εξέλιξη της κατάστασης στη Μελβούρνη και στις απαιτήσεις της πολιτείας, ωστόσο , όπως διευκρίνισε δεν έχει άλλη επιλογή.

«Το βλέπαμε να έρχεται. Δυστυχώς η κατάσταση δεν μας δίνει πολλές επιλογές», τόνισε η Σινιάκοβα και κατέληξε: «Δεν είμαι χαρούμενη με αυτό που συμβαίνει, από την άλλη, όμως, θέλω να παίξω τένις, οπότε δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της παρτενέρ της Σινιάκοβα και κάτοχο του Roland Garros, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία υποστήριξε: «Θέλουμε να πάμε στην Αυστραλία και να παίξουμε τένις. Πρέπει να το κάνουμε. Η υγεία έχει προτεραιότητα.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Aπογοητευμένος o Γιάννης μετά την τρίτη ήττα για το Μιλγουόκι: «Πρέπει εγώ κι ο Κρις να παίξουμε καλύτερα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: