Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το «χρώμα» του Μπετόβεν: Ζητούν μέχρι και εκταφή του για τεστ DNA

Αγαλμα του Μπετόβεν στη Βόννη. EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Το ερώτημα για τα εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά του Μπετόβεν είναι ζήτημα που κρατεί πάνω από έναν αιώνα, αλλά οι θεωρίες σχετικά με την εθνικότητά του ήρθαν ξανά στην επιφάνεια το 2015.

Τότε η εφημερίδα του πανεπιστημίου της Μινεσότα The Concordian, έκανε λόγο για «white-washing», δηλαδή για απόπειρα «λεύκανσης» των πραγματικών χαρακτηριστικών και άρα της καταγωγής του μεγάλου συνθέτη.

Τα περισσότερα αρχεία καταγράφουν τον Μπετόβεν ως Φλαμανδό, ωστόσο όσοι υποστηρίζουν αντίθετες θεωρίες αναφέρουν ότι ίσως ο Μπετόβεν είχε μαυριτανική καταγωγή, από τη μητέρα του Μαρία – Μαγκνταλένα.

 

Ο κορυφαίος μελετητής του Μπετόβεν και παραγωγός του εξαιρετικού βρετανικού σταθμού Classic FM Τζον Σούτσετ αναφέρει ότι ο Μπετόβεν ίσως όντως να έχει Μαυριτανικό αίμα, ενώ για τα φερόμενα μαύρα χαρακτηριστικά του Μπετόβεν είπε ότι αυτά ήταν συχνά αντικείμενο σχολιασμού όσο ήταν εν ζωή.

Τελευταία προσθήκη στη συζήτηση, το αίτημα ενός γηραιού Γερμανού ποπ τραγουδιστή που ζητά από τον δήμαρχο της Βιέννης την εκταφή του Μπετόβεν για να διεξαχθεί τεστ DNA.

Με πληροφορίες από Classic FM

Εβδομηντάχρονος έφτιαξε την πιο μεγάλη ποντιακή λύρα στον κόσμο: Χωράνε μέχρι και πέντε άτομα στο εσωτερικό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: