Αδιανόητο: Οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ κυκλοφορούν «σκονάκι» – σαμποτάζ στην αξιολόγηση

File Photo: Διαδηλωτές σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΠΕΕΑ στα Προπύλαια, Αθήνα, την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Να  ακυρώσει στην πράξη τη διαδικασία αξιολόγησης επιχειρεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), οι απόπειρες της οποίας να ακυρώσουν δια της δικαστικής οδού τον νέο νόμο απέτυχαν, κατ’ επανάληψιν, παταγωδώς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής» το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, έλαβε κατά πλειοψηφία την απόφαση να αποστείλει στα σχολεία ενιαία κείμενα για την αποτίμηση του 2020-2021 και κάλεσε τους συλλόγους διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια, χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Καλεί, επίσης, τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρούν σε κανένα διαχωρισμό των διδασκόντων σε ομάδες, στην δε κλίμακα βαθμολόγησης να επιλέξουν για όλους τον υψηλότερο βαθμό.

Η επιδίωξη είναι, βεβαίως, ευδιάκριτη: Να ακυρωθεί στην πράξη η αξιολόγηση, καθώς όλα τα σχολεία θα εμφανίζονται να έχουν πανομοιότυπες επιδόσεις και όλοι οι εκπαιδευτικοί την ίδια βαθμολόγηση.

Ανάλογη πρόταση έχει κατατεθεί και στην ΟΛΜΕ, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει ακομη συνεδριάσει, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η «Καθημερινή».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Αναμένεται η πρόταση του Εισαγγελέα για την 37χρονη κατηγορούμενη: Σήμερα δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: