Ξενογιαννακοπούλου εναντίον Οικονόμου για διανομείς: Πανικόβλητη η κυβέρνηση για την κοινωνική κατακραυγή για τον νόμο Χατζηδάκη

File photo H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των εργαζομένων ως διανομείς σε μεγάλες εταιρείες-πλατφόρμες και τις συμβάσεις εργασίας τους, μετά και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το θέμα.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι με τον νόμο Χατζηδάκη ευνοούνται οι εταιρείες και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει την πρόταση του κόμματός του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει άμεσα τον νόμο.

Στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ένα καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών του και δεν το έθιξε στο ελάχιστο και ότι ο νόμος Χατζηδάκη βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων και διευρύνει τα δικαιώματά τους.

Σειρά στην κόντρα παίρνει με δηλώσεις της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία απάντησε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, σχολιάζοντας ότι «οι υπεκφυγές είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις μιας κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των λίγων και εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Ο κ. Οικονόμου, αντί να καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες και τις συνέπειες του νόμου Χατζηδάκη, ας απαντήσει ευθέως εάν η κυβέρνηση θα υπερψηφίσει τη διάταξη» που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή και η οποία «θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα έχουν μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου προσθέτει ότι οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου «αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, που βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη». Προσθέτει ότι «η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Χατζηδάκη και η κυβερνητική πολιτική έδωσαν τη δυνατότητα στις πλατφόρμες να λειτουργούν εκβιαστικά προς τους εργαζόμενους και να επιδιώκουν την δυσμενή μετατροπή των συμβάσεων τους με την απειλή της ανεργίας».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πόλεμος κυβέρνησης -αξιωματικής αντιπολίτευσης για “τα δίκια” των ντελιβεράδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: