Βελτιώσεις στο ν/σχέδιο για ζώα συντροφιάς από Πέτσα: 6μηνη περίοδος προσαρμογής σε Δήμους

File photo: O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Σε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων που ενσωματώνουν προτάσεις οι οποίες προέκυψαν από την προηγηθείσα συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα «ζώα συντροφιάς», στην ολομέλεια της Βουλής.

  • Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο νέο μητρώο παραβατών θα καταγράφονται όλοι όσοι κακοποιούν ζώα, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι ζώα συντροφιάς και είναι ζώα εργασίας.
  • Επίσης, απαλλάσσονται οι κτηνοτρόφοι από την καταβολή παραβόλου για την καταχώριση του DNA των ποιμενικών σκύλων τους, καθώς και από τα έξοδα για τη σήμανση και τη στείρωση αυτών.
  • Σε ανταπόκριση, δε, σχετικής παρατήρησης της ΚΕΔΕ, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μεταβατική περίοδο έξι μηνών για την προσαρμογή των δήμων στις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν με το νομοσχέδιο (καταφύγια κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι για την ενίσχυση των πόρων των δήμων, δηλαδή για τα 15 εκατ. ευρώ, επαναλαμβανόμενα έσοδα από τους ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των δήμων, η σχετική υπουργική απόφαση θα βγει εντός του επόμενου τριμήνου, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το ν/σχέδιο για ζώα συντροφιάς: Όχι από αντιπολίτευση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: