Τρεις θάνατοι, 174 κρούσματα κορωναϊού και 119 νοσηλευόμενοι στην Κύπρο

File photo: Από τους 37 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 16 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 19 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 526, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, 174 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 117,553.

Το  ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 0,31%.

Εξάλλου, 119 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 37 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ποσοστό 80,68% των νοσηλευομένων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 12 post-COVID ασθενείς, που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 56,956 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Στο κόκκινο παραμένει η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: