Της φύσης τα καμώματα: Καρχαρίας με πρόσωπο γουρουνιού πιάστηκε στα δίχτυα Ιταλών [photos]

Photo Καρχαρίας με πρόσωπο γουρουνιού πιάστηκε στην Ιταλία. Screenshot via Facebook Isola d’Elba App




Έναν διαφορετικό καρχαρία έπιασαν Ιταλοί αξιωματικοί στην Έλβα, νησί κοντά στην Τοσκάνη, του οποίου το πρόσωπο ομοιάζει σε αυτό ενός γουρουνιού.

Το σπάνιο είδος του καρχαρία είναι γνωστό ειδικότερα για τον μορφασμό που κάνει το πρόσωπό του, όταν αλιεύεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όπως αναφέρει το livescience.com, το είδος ονομάζεται Oxynotus centrina και είναι κοινώς γνωστό ως «γουρουνόψαρο».

Το παράξενο κήτος δείχνει να έχει «πρόσωπο γουρουνιού», ωστόσο επισημάνθηκε ότι όταν κολυμπά η όψη του είναι κανονική, όπως δηλαδή η συνήθης για έναν καρχαρία.

Παρά τις φωτογραφίες, δημιουργήθηκε μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν οι αλιείς αξιωματικοί δημοσίευσαν το οπτικό υλικό αναφορικά με το αν είναι αληθινός ο συγκεκριμένος καρχαρίας.

Ο γουρουνόμορφος καρχαρίας ανήκει σε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Πηγή: Screenshot via Facebook Isola d’Elba App

Δυστυχώς το είδος του κινδυνεύει με εξαφάνιση καθώς είναι «εύκολο θύμα» των ψαράδων λόγω του μεγάλου σωματικού όγκου. Άλλωστε και οι αξιωματικοί του Ναυτικού που βρήκαν τον καρχαρία, τον εντόπισαν νεκρό.

Στο άρθρο του επιστημονικού περιοδικού σημειώνεται ωστόσο ότι στη Μεσόγειο συναντώνται συχνά «παράξενοι» καρχαρίες. Τον Ιούλιο του 2019, ψαράδες έπιασαν έναν «γυμνό» καρχαρία, δηλαδή τέτοιον που φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, να γεννήθηκε χωρίς δέρμα ή δόντια.

Πληροφορίες από LiveScience.com

H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη: Σε έθιμο – βαρβαρότητα σφαγίασαν 1.428 δελφινιών στα Νησιά Φερόε [σκληρά videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: