Στο πάνθεον των μεγάλων, μόνος πρώτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: Με 111 γκολ για την εθνική Πορτογαλίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγάζει τη φανέλα του πανηγυρίζοντας το νικητήριο γκολ που πετυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ιρλανδία epa09441771 EPA / ANTONIO COTRIM




Ακόμη μία «χρυσή» και συνάμα μοναδική σελίδα στην Ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, «έγραψε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, σκόραρε δις στον αγώνα με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ και με 111 γκολ βρίσκεται μόνος στην κορυφή των σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ιρανό, Αλί Νταεϊ με 109 τέρματα.

Μάλιστα, η Πορτογαλία βρισκόταν πίσω στο σκορ έως το 89′ λεπτό. Και τότε ο Κριστιάνο έδειξε γιατί είναι στα 36 του χρόνια ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Premier League. Ισοφάρισε με κεφαλιά στο 89′ και έκανε την πλήρη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια γωνία.

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα τα δύο γκολ που μας έδωσαν την νίκη. Και είμαι, επίσης, πολύ χαρούμενος για το ρεκόρ. Είναι το κίνητρο και η επιθυμία που έχω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψα (σ.σ. με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με έκανε χαρούμενο που επέστρεψα στο σπίτι μου. Μου αρέσει πολύ να σκοράρω και να κατακτώ τίτλους», σχολίασε ο CR7 και πρόσθεσε: «Αυτό το ρεκόρ μου ανήκει και είναι μοναδικό. Μου έλειπε ένα γκολ, πέτυχα δύο και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος».

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, τόνισε: «Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και αυτό προκαλεί λίγο άγχος, αλλά πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί έδωσαν τα πάντα για να αλλάξουν τα πράγματα και να πάρουν την νίκη. Και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα δίκαιο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Τα τρελά σχέδια του Πέρεθ για τη Ρεάλ του 2022: Και Μπαπέ και Χάλαντ, με μόλις 75 εκατ. ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: