Συνελήφθη ένας εκ των δυο υπόπτων για ληστεία στη Μητροπόλεως: Έφερε βαρύ οπλισμό

File photo: Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.




Στην σύλληψη ενός εκ των δυο ατόμων που συμμετείχαν σε ληστεία τράπεζας  στην οδό Μητροπόλεως, προχώρησε  σήμερα το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η σύλληψη έγινε στην λεωφόρο Κατεχάκη την ώρα που ο ύποπτος κατέβαινε από ταξί. Έφερε βαρύ οπλισμό.

Η ληστεία είχε λάβει χώρα στις 14 Σεπτέμβρη. Δυο άτομα είχαν εισβάλει  στην τράπεζα και με την απειλή όπλου – και συγκεκριμένα καλάσνικοφ-  αφαίρεσαν άγνωστο ποσό και διέφυγαν.

  • Η  ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε ότι από τις αρχές Αυγούστου οι δυο ληστές είχαν προβεί σε ακόμα δύο ένοπλες ληστείες σε Πετράλωνα (10 Αυγούστου) και Μεταμόρφωση (18 Αυγούστου).

Οι δύο ένοπλοι έδρασαν με σχεδόν ακάλυπτα πρόσωπα, φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις μόνο χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Δραπέτης ο συλληφθείς

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 33χρονος συλληφθείς είναι δραπέτης και ειδικότερα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 33χρονος στις 2 Αυγούστου 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης και από τότε τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ.

Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φυλάκιση 6 μηνών στους Τούρκους ψαράδες που μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: