Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία: Crash test με την μετάλλαξη Δέλτα

Συνεργεία πραγματοποιούν απολύμανση σε τάξη δημοτικού σχολείου του δήμου Αθηναίων, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021. Απολυμάνσεις πραγματοποιούνται στα σχολεία της χώρας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με περισσότερα μέτρα προστασίας και πρόληψης και κυρίως με τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test στο χέρι οι ανεμβολίαστοι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν από αύριο Δευτέρα στα σχολεία, με την μετάλλαξη Δέλτα να ρίχνει βαριά τη σκιά της.

  • Όσοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή, για όσους έχουν νοσήσει από κορωναϊό, το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα απομονώνεται για δέκα ημέρες. Τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί του τμήματος θα διενεργούν τις επόμενες ημέρες εργαστηριακά και self test για την ιχνηλάτηση των επαφών.

«Γνωρίζουμε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί άρα ήδη έχουμε μια ασπίδα προστασίας για τα σχολεία μας» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αννα Μαστοράκου.

Όλοι οι χώροι του σχολείου θα καθαρίζονται ενδελεχώς τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, οι αίθουσες θα αερίζονται συχνά ενώ η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου είναι υποχρεωτική.

Βασικό μέλημα του Υπουργείου Παιδείας είναι η διατήρηση της δια ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Ωστόσο, η μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα» θεωρείται ότι θα αυξήσει τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν γονείς οι οποίοι θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι εάν δουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο σχολείο.

 

Το μήνυμα Κεραμέως

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στο μήνυμά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρει ότι «εκτός από την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολείων μας, θέτουμε άλλον έναν κοινό στόχο: στις σχολικές μας αίθουσες να αντηχούν όλο τον χρόνο παιδικές φωνές και μαθήματα. Η τηλεκπαίδευση –όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο– δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση. Γι’ αυτό θωρακίζουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς. Το καίριο όφελος της συλλογικής προσπάθειας: η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα».

Με πληροφορίες από ertnews.gr-Ελίνα Κολύβα / kathimerini.gr

Η νέα κανονικότητα: Τι αλλάζει από αύριο για εμβολιασμένους και μη * Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: