Πέντε ακόμη θάνατοι, 182 κρούσματα κορωναϊού και 131 νοσηλευόμενοι στην Κύπρο

File Photo: Δειγματοληπτικός έλεγχος για Covid-19 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). ΚΥΠΕ, KΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Πέντε άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 523, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, 182 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 117.379. Το  ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 0,37%.

Εξάλλου, 131 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ποσοστό 80,92% των νοσηλευομένων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας 10 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 48.588 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν συζήτησε σε βάθος το Κυπριακό ο Βάρελι στην Άγκυρα, λέει κοινοτική πηγή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: