Παυλάκης για κορωναϊό: Ποιες παρελάσεις; Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα

O γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης μιλάει για την πανδημία. Photo via Skaitv




Την ανησυχία του για την πορεία του κορωναϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα κ. Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», δήλωσε πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει έιναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι «η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη».

Για την επιβράδυωση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περισσότερες ομάδες πληθυσμού και πως η κυβέρνηση έπρεπε να αλλάξει στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία

Ο κ. Παυλάκης σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες.

«Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι απαράδεκτη η στάση ορισμένων, ακόμα και των ειδικών, που λένε βλέποντας και κάνοντας» ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα, ο κ. Παυλάκης και προειδοποίησε ότι όταν το έρθει το νέο κύμα, θα είναι πια αργά.

Κατέληξε λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα» ενώ υπογράμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε .

Πηγή: skai.gr

Έξαρση της covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα: Mεγάλη πίεση δέχονται οι ΜΕΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: