Όλα καλά με το Κάιρο… Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τους ΥΠΕΞ του Κουβέιτ και της Αιγύπτου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σιούκρι στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία via Twitter, Cyprus MFA, @CyprusMFA




Χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου και του Κουβέιτ είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα, αρχίζοντας το πρόγραμμα επαφών του στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η πρώτη χρονικά διμερής συνάντηση ήταν με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, Σεΐχη Αχμέντ Νάσσερ αλ Σαμπάχ.

«Θετικές συζητήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ανταλλαγή απόψεων για την ευρύτερη περιοχή και τις σχέσεις μεταξύ του Κουβέιτ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Εξάλλου, αναφορικά με τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σαμέχ Σιούκρι, το ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική και αποτέλεσε συνέχεια της διακυβερνητικής συνάντησης μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου στις αρχές του μήνα στο Κάιρο.

«Επικέντρωση και καλές συνομιλίες για τα επόμενα βήματα στην προώθηση του κοινού οράματος της περιφερειακής συνεργασίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σιούκρι διαβεβαίωσε τον κ. Χριστοδουλίδη ότι οι συζητήσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία, δεν επηρεάζουν τις σχέσεις του Καϊρου με την Κύπρο.

Η Αίγυπτος ΔΕΝ επιβεβαίωσε τις τουρκικές πληροφορίες περί ανταλλαγής “αντιπάλων” των δύο καθεστώτων.

Εξάλλου εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η συνάντηση των κυρίων Σιούκρι και Χριστοδουλίδη έλαβε χώρα στο πλαίσιο «των ισχυρών σχέσεων που δεσμεύουν τις δύο χώρες».

Αργότερα, στις 22:30 ώρα Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Κιργίσιο ομόλογό του Ρουσλάν Καζακμπάγιεφ και μετά με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

ΟΗΕ: Την Τρίτη η τριμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη, Δένδια, Σούκρι στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: