Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ομιλεί για Σύνταγμα του ’60, τον Στυλιανίδη αλλά και τις θεωρίες του Μητροπολίτη Μόρφου!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξη του στο κανάλι Omega. Φωτογραφία από βίντεο, Omega




Ουσία ενέχει η πρόταση-απάντηση-πρόκληση προς τον Ερσίν Τατάρ για το Σύνταγμα του `60 και δεν ήταν σχήμα λόγου, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι OMEGA ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που μεταδίδεται το βράδυ της Δευτέρας εξηγεί το σκεπτικό της απάντησης από τη μία στην επιλεκτική επίκληση του κατοχικού ηγέτη στα δικαιώματα που εκπηγάζουν από τις συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με παράλληλες αναφορές σε Ελληνοκύπριους, αλλά ιδιαίτερα της πρότασης.

Σε μία άλλη εξέλιξη, αποκαλύπτει πως η νέα αποστολή Λουτ, η οποία θα προετοίμαζε το έδαφος για μια κοινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη προσέκρουσε στην άρνηση του διαπραγματευτή του κατοχικού καθεστώτος Εργκιούν Ολγκιούν να διαβουλευθεί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για διάλογο.

Επίσης, με την Τουρκική πλευρά να μη δείχνει διάθεση υποχώρησης από την απόφαση για άνοιγμα των Βαρωσίων, ο ΠτΔ συστήνει… υπομονή στους ιδιοκτήτες περιουσιών, εξηγώντας τους κίνδυνους που ελλοχεύουν οι μαζικές προσφυγές.

Τέλος, ο Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλή επιτυχία για το καθήκοντα που ανέλαβε ο πρώην συνεργάτης του Χρήστος Στυλιανίδης στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι οι όποιες διαφωνίες είχαν ήταν καθαρά πολιτικές και αφορούσαν τη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση με την μετάλλαξη του κορωνοϊού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αποκλειστική συνέντευξη του στο Omega.

«Είναι αρκούντως ανησυχητική η κατάσταση, ιδιαίτερα με τη μετάλλαξη “M” η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και πολύ πιο εύκολα διαδίδεται και πολύ πιο σοβαρά οι νοσούντες ή προσβαλλώμενοι από τη μετάλλαξη. Η ανησυχία η μεγαλύτερη είναι να μην υπάρξει νέα μετάλλαξη, την οποία να μην καλύπτουν τα εμβόλια τα οποία έχουν ανακαλυφθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Καλώντας τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που ακόμη δεν εμβολιάστηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Η παράκληση μου προς τον κάθε πολίτη είναι να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και χαίρομα γιατί η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, μπορεί να είχαν επιφυλάξεις, ανησυχίες, φοβίες κάποιοι, άλλα ήταν γνήσιες για αυτό και ξεπεράστηκαν», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΣΤΕΙΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ”

Ο Πρόεδρος δεν έμεινε ωστόσο ως εκεί. Οι τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα του κορωνοϊού φαίνεται πως εξόργισαν την κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναφέρει σε έντονο αλλά και αιχμηρό ύφος, πως είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και πως τα όσα προβάλλονται καθίστανται επικίνδυνα για τους πολίτες.

«Πέραν του αστείου των επιχειρημάτων και των ισχυρισμών είναι και επικίδνυνα πραγματικά για τον υπόλοιπο κόσμο, για το εκλλησίασμα τους. Διότι ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί», τόνισε χωρίς να μασά τα λόγια του ο Νίκος Αναστασιάδης.

Υποδεικνύοντας μάλιστα πως θα θέσει το θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Πέμπτη, για να απευθύνει όπως είπε έκκληση ώστε να γίνει συνειδητό ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ο κίνδυνος ακόμα είναι υπαρκτό.

Τραγικότερη πτυχή της τουρκικής εισβολής οι αγνοούμενοι, επανέλαβε ο Φωτίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: