Ο Ντουζαρίκ ξεκαθαρίζει: Καμία εξέλιξη ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για νέο απεσταλμένο για το Κυπριακό

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον εκπρόσωπό του, Στεφάν Ντουτζάρικ (δεξιά). Credit UN Photo, Mark Garten




Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για ένα νέο απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ.

Απαντούσε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, πριν το γεύμα το οποίο ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, παρέθεσε, στη Νέα Υόρκη, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε πως ελπίζουν ότι θα δοθεί μια ανακοίνωση με περισσότερη πληροφόρηση στα μέσα ενημέρωσης μετά το γεύμα.

Κληθείς να πει τι θα πρέπει να αναμένεται από τη συζήτηση κατά το γεύμα και κατά πόσον θα διοριστεί νέος απεσταλμένος του Γ.Γ. καθώς η Τζέιν Χολ Λουτ αποχωρεί από τη θέση της ως ειδική απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες, ο κ. Ντουζαρίκ απάντησε πως «δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή κάποιο νέο προς ανακοίνωση για νέο απεσταλμένο εξ όσων γνωρίζω».

Πρόσθεσε πως στο γεύμα θα παρακαθίσουν ο Γενικός Γραμματέας, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης και ο Τουρκοκύπριος (κατοχικός) ηγέτης.

«Ελπίζουμε ότι μετά το γεύμα θα σας δώσουμε κάποια ανακοίνωση με περισσότερη πληροφόρηση», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Αναστασιάδης μετά το γεύμα με Γκουτέρες και Τατάρ: “Eπισημάναμε όλα όσα επιβαλλόταν και καταγράφηκαν οι διαφορές”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: